Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предлагат бивше поделение за мотописта във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 09:36 / 22.10.2020Коментари (0)2484
©
Някое от бившите военни поделения във Варненско може да бъде превърнато в мотописта за дрифт изпълнения. Целта е гонките във Варна да бъдат ограничени, а почитателите на високите скорости и екстремното каране да имат място за подобни изпълнения. Това разкри пред Дарик областният управител Стоян Пасев. 

Във Варненска област има много бивши военни поделения с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната.  Всички бивши военни зони са подходящи за целта, а някои са с доста големи мащаби. Има и бивши летища, както и асфалтирани зони с нужните комуникации. С не много средства те могат да бъдат превърнати в мотописта, смята Пасев. 

Въпросът за обособяване на писта за екстремно каране бе обсъден преди дни на среща на областния управител  с членове на варненските мото клубове. Участие в нея са взели и представители на различни институции, сред които Пътна полиция, Областното пътно управление, Регионалната здравна инспекция и Държавната агенция по безопасност на движението. 

Кметовете на общини трябва да са по-активни в търсенето на най-подходящото място. Мотористите пък трябва да зададат нужните параметри на парцела и самата писта, посочи областният управител. По думите му Девня също е вариант. В момента там тече процедура по прехвърляне на държавните парцели,  отредени за изграждане на нов затвор. Освен това кметът на Девня имал и желание, и намерение да се развива моторния спорт в общината.  

Гонки в града не бива да се допускат. Те са опасни както за хората, така и за мотористите, категоричен е Красимир Симеонов от варненския мотоклуб "Stormbringers MCC". Според него Пътна полиция и Областна администрация трябва да проверят подходящите терени както за собствеността, така и за настилката, която е много важна. От мото общността във Варна са готови да осигурят линейка при бъдещите състезания, смята лидерът на "Буреносците".  

"Всяко стадо си има черните овце. И при нас, мотористите, ги има. Гонките по варненските булеварди не се организират от клубни мотористи, а от хора, които са се видели с някакви пари, купили са си един мотор и имат повече адреналин в себе си", изтъкна Симеонов.

Повечето "ревящи" мотори във Варна са пистови. Мотористите, които карат по-шумно, обикновено са 18-20 годишни, са наблюденията на областния управител. 

Няма да има нови мерки за ограничаване на мото шума. Има достатъчно ясен и категоричен Закон за шума, който действа. Контролът е изцяло и само на МВР. Контролните функции на общините са пожелателни, въпреки че те също имат право да налагат санкции. От МВР се оплакали, че жалбите срещу актовете за висок шум падали в съда, тъй като шумомерите им не били калибровани, разкри още Пасев.  









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: