Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предлагат да се обособи район "Крайезерен"
Автор: Екип Varna24.bg 17:11 / 01.10.2009Коментари (0)1571
От администрацията на село Тополи предложиха заедно с Казашко и част от Западна промишлена зона да се обособят в нов район на община Варна - "Крайезерен". Това стана ясно от становището на кметството по ОУП, което бе представено на обществените обсъждания на проекта във сряда вечерта.

Жителите на селото са против разширяването на гробищния парк с повече от 50 декара, защото това ще създаде трудности за поддръжката и обслужването му. От "Обреди" поискали за целта 170 дка, но проектантите предвиждат възможност за разширяване на гробището с не повече от 124 дка. Едва ли ще се стигне до усвояването им при положение, сме отредили терени за гробища във всички населени места в общината, допълниха архитектите. Повод за възражения се оказаха и предвидените зелени площи в селото. Хората масово търсеха своите имоти върху схемата на ОУП и недоволстваха, когато те бяха оцветени в зелено. Архитектите им обясниха обаче, че с подробните устройствени планове ще се променят границите на имотите, така че отредените за озеленяване до 25% ще се вземат поравно от всички собственици. Повече терени за жилищни нужди и по-малко за озеленяване, поискаха хората от селото. Няма кой да поддържа парковете и те се превръщат в сметища, мотивираха се те. Същевременно, солидарни с жителите на Казашко, отхвърлиха плановете за нов крайезерен път и висящ мост, но поискаха тролейбусна линия.

Сред акцентите в дебатите се оказа и съдбата на екарисажа, срещу който Тополи масово се надигна. Настояваме върху района на екарисажа да се постави знак - ликвидиране на замърсител, категорични бяха от кметството. Също както и в Казашко проектантите увериха, че територията на предприятието е планирана за чисти производства и зелени площи, а в съседство са набелязани терени за жилищни нужди, които не могат да се реализират при наличието на екарисажа заради санитарно-защитните зони. ОУП обаче няма силата да премахне екарисажа. Решението за това ще се вземе на държавно ниво, категоричен бе Дончо Ангелов. Хората отказаха да изслушат собственика на екарисажа Стефан Капитанов, който реши да ги запознае с инвестиционната си програма.

Източник: chernomore.bg




Още по темата: общо новини по темата: 228
20.01.2013 »
03.12.2012 »
18.10.2012 »
17.10.2012 »
19.09.2012 »
19.09.2012 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
"Времеубежище" на Георги Господинов спечели "Букър"
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: