Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предлагат полицейски радари по скоростните отсечки във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:01 / 20.09.2018Коментари (2)2406
©
Със съдействието на полицията по скоростните отсечки в града да се поставят радарни патрули с цел възпиране на нарушителите. Контрол на "звуковите“ нарушения на МПС, заради наблюдаваното умишлено тунинговане на автомобили и мотори с цел вдигане на повече шум. Това са част от предложенията на велоклуб "Спартак", които бяха внесени в Община Варна, предаде Дарик.

Предложените десетки мерки са свързани с обезопасяване на най-конфликтите точки в транспортната инфраструктура и във връзка със зачестилите инциденти с пешеходци и колоездачи в града.

Според велосипедистите, трябва да бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки към всички подходи към Морската градина и полагане на предупредителни шумящи маркировки по  бул "Приморски", около Военноморския музей, както и в долната част на бул. "Цар Освободител", в близост до Летния театър. Повдигнати пешеходни пътеки трябва да има и на много места, където играят деца или минават ученици.

Предлага се поставяне на възпираща пешеходците разделителна ограда по протежение на целия бул. "Княз Борис I", тъй като често се пресича нерегламентирано, въпреки наличието на проходими подлези.  

Едно от предложенията е свързано с  бул. Цар Освободител" -  в участъка между бул. "В. Левски" и бул. "Хр. Смирненски". Пътят там позволява високи скорости и опасни изпреварвания.

За ограничаване на скоростта на автомобилите преди наличните пешеходни пътеки,  може да се разделят двете платна (с пластмасови колчета например) и поставяне на предупредителна шумяща маркировка. Такава може да се постави и на много други проблемни места в града, смятат вносителите на предложенията. 

Сред предложенията има и такива за изграждане на кръгови кръстовища на две проблемни места. Едното е пресечната точка на ул. "Цар Асен" и булевардите  "Сливница" и  "Съборни". Там няма добра видимост при пресичане от автомобили, колоездачи и пешеходци. Другото е кръстовището на входа на кв."Галата", където е отбивката за местност Боровец.

Предлага се и организиране на граждански патрули - пешеходни, вело и авто. Поради конфликтните точки навсякъде, където велоалеите минават на практика по тротоарите, предложението е да се положи хоризонтална маркировка, предписваща ограничение за скоростта на велосипедите до примерно 15 км/ч.

"В интерес на цялото общество би било предложенията ни да бъдат разгледани и прецизирани от съвместни работни групи, които да вземат навременни и адекватни решения за подобряване безопасността на гражданите на Варна", отбелязват от велоклуб "Спартак".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.09.2018 г.
+1
 
 
Защо не си сложите радар докато пи.....те да разберете с каква скорост се движи пи......та .Престанете с тези радари , акции , глоби и т.н човек не може да си кара МПС-то нормално , не стига че целия град е с дупки ами и с този постоянен контрол вече прекаляват.То не бяха някакви измислени акции за събиране на пари то няма спирка.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1600) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: