Предложение от Варна: Да глобяват пушачите в заведения по снимка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
08:38 / 22.02.2018
3840
Нарушителите на забраната за пушене на закрито да бъдат санкционирани по снимка. По този начин ще бъде улеснен контролът. Това мнение сподели пред Дарик д-р Гергана Гешанова от Коалицията за живот без тютюнев дим.

Снимките могат да са доказателствен материал при налагане на глоби за пушене при положение, че човекът, който подава сигнала, е готов да свидетелства.

Това обаче е свързано и със законодателни промени, обясни д-р Гешанова.

Варна е един от градовете у нас, където забраната за пушене напоследък не се спазва стриктно, забелязали са противниците на тютюневия дим. Те насочват към Регионалните здравни инспекции сигнали на граждани, подадени чрез сайта на организацията. Граждани се жалват за пушене основно в заведения, като има сигнали за тютюнев дим в офиси, училища и дори лекарски кабинети.

Планираното затягане на контрола върху забраната за пушене в заведенията, което здравното министерство предлага, ще доведе до намаляване на нарушенията, смятат борещите се за живот без тютюнев дим.


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).