Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предоставят за безплатен тест новите товарни велосипеди във Варна
Автор: Пламена Николова 13:56 / 05.11.2020Коментари (3)4516
Днес бяха представени електрическите товарни велосипеди, които ще бъдат предоставени за временно безплатно ползване от представители на заведения и търговски обекти във Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Производител на велосипедите е варненска фирма, съобщи управителят на ОП “Общински паркинги и синя зона" Младен Иванов. 

"Стойността на един такъв велосипед в чужбена е 4 000 евро, а тук около 4 хил. лв. Този вид превоз на стоки е най-разпространен в Дания, Холанди, Белгия, където ползването им е начин на живот и култура. При нас, предвид ограниченията на Закона за движение по пътищата, е забранено да се превозват хора по този начин, докато в другата част на Европа този вид транспорт се използват често за превоз на малки деца. Велосипедите, които представяме днес са с различна вместимост, като товароподемността им е до сто килограма. Ще може да ги използва всеки, който са зепише при нас, тестовия период е десет дни. Ще бъдат предоставени безвъзмездно на наши съграждани и фирми, които имат интерес, като след това ще могат да си закупят такива било то от чужди доставчици или от производителя, с който ние имаме договорни отношения. Ние в момента сме ги наели за определен период от време. Компанията е варненска, местни инженери по наше задание изработиха тези 6 велосипеда. Те ще могат да паркират на специални места в града", обясни Младен Иванов. 

Велосипедите са осигурени по европейски проект на Община Варна "Товарно колело, променящо града" (City Changer Cargo Bike), финансиран по Програма Хоризонт 2020 на Европейската Комисия. Основаната идея е да се внедри новаторски подход при извършването на различен вид доставки на територията на града, като постепенно се наложи товарният велосипед, като основен вид превоз за извършване на услугите.

Ето и повече информация за товарните велосипеди, публикувана на сайта на фирмата-производител cargobikesvarna:

Градовете в света са изправени пред сложен набор от предизвикателства, свързани с градската мобилност, които се очаква да се влошат с увеличаването на обема на трафика, причинен от търговски услуги за доставка и частни пътувания.

“Товарно колело променящо града" (CCCB) е проект следващ добрите европейски примери, заради което популяризира ползването на товарни велосипеди в централните части на града за обществени, частни и търговски цели.

Конструирането и изработката на електрическите товарни велосипеди бяха възложени на варненски производител с цел да се стимулира местния бизнес.

“Товарно колело променящо града" (CCCB) е проект, изграден върху неограничения потенциал на товарните велосипеди, популяризирайки ползването им за публични, частни и търговски цели. С подкрепата на програмата “Хоризонт 2020", CCCB обединява 22 партньори, включващи градски ръководства, научно-изследователски институти, НПО и предприятия от цяла Европа.

Изцяло ще използват огромния потенциал на товарните велосипеди, за да постигнат по-бързо, по-рентабилно и по-мащабно внедряване на тази опция за устойчива мобилност в градските райони. По този начин ще се подобри качеството на живот на нашите градове!

Атлас Т е построен по схема “Делта" с управляемо предно колело и две задни колелета. Товарната платформа, на която може да се монтира багажен контейнер е разположена под осите на задните колела. Това води до по-ниско положение на центъра на масата и от там по-високата устойчивост при завой.

Лявото колело се задвижва непосредствено от педалите чрез основна верига, междинен вал и допълнителна верига към задно ляво колело със свободен ход. Електродвигателят е вграден в главината на задното дясно колело и подпомага велосипедиства при въртене на педалите. Има 5 степени на подпомагане, които се избират чрез бутони на дисплея монтиран на кормилото. На дисплея се показват още скоростта на движение, зарядът на работещата батерия и друга информация. Максималната скорост на ел. двигателя е 20 км/ч. Освен това двигателят може да работи в “пешеходен режим" за облекчаване на потеглянето или при движение по пешеходни пътеки и тротоари. Максималната скорост в този режим е 6 км/ч.

Атлас М е с управляемо предно колело и движещо задно колело. Между кормилната колона и предната вилка се намира товарна платформа, на която могат да се монтират открит или закрит багажен контейнер за поместване на товари или седалки с предпазни колани за превоз на деца.

Електродвигателят е монтиран в тръбата на централното движение и подпомага въртенето на педалите като прилага помощния момент непосредствено към оста на педалите. При това се постига добро адаптиране на характеристиките на двигателя с пътните условия чрез превключвателя на скорости (дерайльора на веригата и зацепването и с различните зъбни венци на задния зъбен блок).

Атлас L е с управляемо предно колело и движещо задно колело. Между кормилната колона и предната вилка се намира товарна платформа, на която могат да се монтират открит или закрит багажен контейнер за поместване на товари или седалки с предпазни колани за превоз на деца.

Електродвигателят е монтиран в тръбата на централното движение и подпомага въртенето на педалите като прилага помощния момент непосредствено към оста на педалите. При това се постига добро адаптиране на характеристиките на двигателя с пътните условия чрез превключвателя на скорости (дерайльора на веригата и зацепването и с различните зъбни венци на задния зъбен блок).









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.11.2020 г.
0
 
 
Публикувайте кой какви пари е получил по този проект.Само да усвоявате пари ви бива.3Д делфин..
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: