Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Председателят на Административен съд – Варна взе участие в Научна конференция за медиацията
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 11.05.2021Коментари (0)1199
©
Председателят на Административен съд – Варна – Елена Янакиева, днес - 11 май 2021 г., взе участие в  Национална научна конференция "Медиацията в различните обществени сфери“, която се проведе в зала 1 на Икономически университет - Варна, съобщиха от пресслужбата на институцията. Съдия Елена Янакиева направи изказване в модул "Медиацията в съдебната система", свързано с ограничените възможности за прилагане на медиацията и алтернативните методи при решаване на спорове в административното производство. Организатори на Конференцията са от Институт "Итера“, Университетски център по медиация към ИУ - Варна и Камара на медиаторите в България.

Настоящата национална конференция е развитие на традиционно провежданите през последните три години кръгли маси и в резултат на потребност от поставяне на въпросите, свързани с медиацията в България на научно ниво.

Научният форум се превърна в поле за дебати, дискусии и изнасяне на научни разработки и практически становища, свързани с медиацията в четири от значимите обществени сфери - съдебна система, образование, здравеопазване и публичен сектор. Бяха засегнати актуални проблеми на медиацията, които бяха обект на обсъждане и предложения към компетентните институции, с цел  разширяване приложното поле на медиацията и по-голяма ефективност.

Събитието събра представители на държавната и местната власт, представители на съдебните институции, адвокатските колегии, университетската общност, представители от основното и средното образование, неправителствените организации и бизнес организации, медиатори, експерти по преговори и управление на конфликти и др.

Предстои да бъде изготвен сборник с доклади от Научната конференция, в който ще са включени както доклад на съдия Марияна Ширванян от Административен съд - Варна с тема:  "Медиацията в контекста на правото на ефективни вътрешноправни средства за защита“, така и доклад от Марияна Ширванян и Владимир Данев на тема: "Медиацията в контекста на правото на ефективни вътрешноправни средства за защита“.

Днес, от 15.15 часа стартира и видео-конферентна среща-дискусия на съдия Марияна Ширванян и юрисконсулт Георги Георгиев – ОД на МВР – Варна с представители на практиката и студенти 3-ти курс специалност "Съдебна администрация“ по учебната дисциплина "Административно право и процес“. Основни акценти на срещата са същност на отделните видове административни наказания - обществено порицание; глоба; временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност; безвъзмезден труд в полза на обществото; имуществена санкция за юридически лица и еднолични търговци; в какво се изразяват отделните видове административни наказания и др.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: