Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Председателят на Народното събрание ще открие Балетната Олимпиада във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 13.07.2018Коментари (0)1471
©
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която е патрон на 28-ото издание на Международния балетен конкурс Варна, ще даде официалния старт на първото и най-престижно в света състезание в професионалния балет. Официалната церемония ще започне в живописния Летен театър на морската столица на 15 юли, от 20:30 ч.

Най-младите балетни надежди ще запалят огъня на 28-ия Международен балетен конкурс. Елитът на балетния свят се събира край откритата сцена, за да види надпреварата между кандидатите за най-ценените балетни награди в света – наградите от Варна. В журито, водено от иконата на танца проф. Владимир Василиев от Русия, влизат балетмайстори от цял свят, педагози, директори на оперни театри. Сред тях са лауреатите от конкурса Лойпа Араухо от Куба, доц. Ясен Вълчанов от България, Ерик Вю-Ан от Франция.

Ще бъде голям конкурс, обещават организаторите от Фондация "Международен балетен конкурс Варна“. Голям, заради авторитетите в журито и заради участниците – 150 млади надежди на балета, значителен брой от тях - от най-големите балетни школи от Европа, Азия, Северна и Южна Америка. Балетната Олимпиада се повежда от 15 до 30 юли в три тура. След обявяването на наградите на Гала концерта на 29 юли ценителите очакват с нетърпение Супер галаконцерта "Среща на поколенията“ на 30 юли, когато на една сцена ще танцуват досегашни призьори и най-новите лауреати.

Паралелно с конкурсната програма по време на Балетната Олимпиада ще се проведе и традиционната Международна лятна балетна академия. Над 100 млади балерини и балетисти ще шлифоват уменията си в танца в нейните класове. Сред преподавателите ще бъде прима балерината и лауреат от Варна 1990 г. Диляна Никифорова, която ще сподели тънкости в изпълнението на класически балетни вариации с участниците.

В продажба са билетите за всички конкурсни вечери. Цените на билетите за Първи тур започват от 8 лв., за Втори тур от 10 лв, за Трети тур от 18 лв., а за двете Галавечери – от 25 лв. Билетите за концертните вечери могат да се купят от ДКС, Летен театър, както и онлайн.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: