Представиха бизнес потенциала на българското Черноморие пред ръководството на китайската провинция Фудзиен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:01 / 21.09.2017
1509
Делегация на ГЕРБ, водена от народния представител и председател на парламентарната група за приятелство с Китай Димитър Бойчев, представи възможностите за бизнес в общините по българското черноморско крайбрежие пред ръководството на китайската провинция Фудзиен. Перспективите за развитие на двустранното сътрудничество в областта на туризма, IT-сектора, икономиката и земеделието бяха обсъдени на среща със зам.-губернатора на Фудзиен Джан Джънан в рамките на работното посещение в административния център на провинцията - град Фуджоу.

Част от делегацията нa ГЕРБ са представители на местната власт в трите черноморски области в България: Панайот Рейзи - кмет на община Созопол, Емануил Манолов - кмет на община Аврен, Иван Алексиев - кмет на община Поморие, Свилен Шитов - кмет на община Девня, Руска Илиева - зам.-кмет на община Аксаково, Константин Луков - председател на Общинския съвет в Бургас, Красимир Николов - зам. областен управител на Добрич, Георги Лапчев - кмет на община Царево.

Те представиха икономическия потенциал на черноморските общини, като изтъкнаха уникалните природни дадености и богатото културно-историческо наследство, с които България привлича туристите.
"Обновяването на инфраструктурата и увеличаването на инвестициите в страната ни са сред управленските приоритети на ГЕРБ. Воденото от министър-председателя Бойко Борисов правителството поддържа стабилни икономически показатели, като за тази година очакваме около 4% ръст", коментира Димитър Бойчев, който е и областен координатор на ГЕРБ-Бургас. Той постави акцент върху усилията на кабинета да се развие електронното управление в страната и да се намали административната тежест за гражданите. "Във фокуса на правителствената политика е и образованието. За тази сфера се предвижда сериозна финансова подкрепа, включително и двойно увеличение на учителските заплати", допълни Бойчев. Той подчерта, че българските общини успешно реализират проекти по европейските програми, а само след няколко месеца страната ни ще поеме председателството на Съвета на ЕС.

Зам. губернаторът на Фудзиен прояви огромен интерес към презентациите и се ангажира да запознае представители на институциите и бизнеса в китайската провинция с перспективите за сътрудничество в областта на икономиката. Джан Джънан заяви готовност да се търсят възможности и за развитие на туризма, така че повече китайски туристи да посещават България.

Населението на Фудзиен е 38 млн. Провинцията е на седмо място в Китай по Брутен вътрешен продукт на глава от населението. Годишният й ръст на БВП е 9,6%. През следващите дни визитата на делегацията на ГЕРБ ще продължи с работни срещи в град Сямън и китайската столица Пекин.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).