Представиха инвестиционната програма на Община Варна за 2018 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
17:13 / 04.04.2018
12256
Инвестиционната програма на Община Варна за 2018 година и отчет за изпълнението на дейностите през предходната година бяха представени на работна среща между кмета на Варна Иван Портних и представители на Камарата на строителите в България /КСБ/. В нея се включиха инж. Илиян Терзиев и инж. Христо Димитров, съответно председател и зам.-председател на Управителния съвет на КСБ, инж. Мирослав Мазнев – изпълнителен директор на КСБ, Христо Иванов, зам.-кмет на общината, представители на строителни фирми. Това е втората поредна среща с бранша, а организатор и медиен партньор на събитието е вестник "Строител“.

"Радвам се, че диалогът между местната власт и бизнеса се утвърждава като традиция. Убеден съм, че подобни събития сверяват часовниците и са сериозен коректив за дейността ни. През 2018 г. Община Варна е възложител на проекти за над 350 млн. лв. по линия на европейските фондове и с финансиране от републиканския и от общинския бюджет. За да бъдем по-оперативни, трябва да спазваме сроковете. Същевременно заедно трябва да гарантираме и високото качество на изпълнените проекти, защото резултатите от дейността на строителните фирми се виждат от гражданите на Варна, които са най-важният коректив за нас“, заяви кметът Иван Портних

Инж. Христо Димитров сподели, че Община Варна реализира сериозна инвестиционна програма и е най-големият възложител за бранша в региона, затова диалогът и информираността между бизнеса и местната власт са от изключително значение.

По време на срещата зам.-кметът инж. Христо Иванов отчете изпълнението на строителната програма на Варна за 2017 г. и представи плана за дейностите през 2018 г.  Обсъдени бяха възможностите за въвеждане на ясен регламент за движението на машини и транспортни средства на територията на общината.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).