Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Представители на черноморските общини обсъдиха възможностите за сътрудничество с китайския град Сямън
Автор: Екип Varna24.bg 08:53 / 25.09.2017Коментари (0)1510
©
Възможностите за по-интензивно сътрудничество между българските черноморски общини и Сямън бяха обсъдени при посещението на делегация на ПП ГЕРБ в китайския град.

В състава на делегацията, водена от народния представител и председател на парламентарната група за приятелство с Китай Димитър Бойчев, има представители и на трите области по протежение на черноморското ни крайбрежие - кметовете на общините Аврен, Девня, Поморие, Созопол и Царево - Емануил Манолов, Свилен Шитов, Иван Алексиев, Панайот Рейзи и Георги Лапчев, зам.-кметът на община Аксаково Руска Илиева, зам.-областният управител на Добрич Красимир Николов и председателят на Общинския съвет в Бургас Константин Луков.

На среща с Шао Ючин , заместник-началник на външния отдел на Сямън, те се запознаха с потенциала на морския град в югоизточната китайска провинция Фудзиен, където успешно се развиват електрониката, екологичните технологии, медицината и др. 20% от Брутния вътрешен продукт на Сямън се формира от туризма, като се отчитат 68 млн. туристи годишно, 70% от които пътуват в границите на страната.

Директните самолетни полети между Европа и Китай бяха посочени като важна предпоставка за активизирането на сътрудничеството в областта на туризма. Шао Ючин информира, че към момента има директен полет от Сямън до Амстердам, а догодина такъв ще бъде открит и до Лондон. В рамките на разговора бе отбелязана и необходимостта да се търси възможност за директен полет до летище в България.
"Туризмът формира 16% от БВП на страната ни. Българското Черноморие има съществен принос за това, тъй като предлага отлични условия за летен туризъм и се отличава с богато културно-историческо наследство и с много минерални извори", изтъкна Димитър Бойчев, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ-Бургас.
Акцент в разговора бяха и търговските взаимоотношения със Сямън. Пристанището на града е на 15-то място сред най-големите в света, а функциониращата безмитна зона привлича много чуждестранни инвестиции. Като перспективна област за сътрудничество се очерта българското винопроизводство, тъй като Сямън е един от големите вносители на вино.
Делегацията на ПП ГЕРБ бе поканена да посети и жилищния комплекс "Дзиншан", където се запозна с внедрените социални услуги. Голяма част от дейностите се извършват от доброволци, а QR-кодове информират за служителите, които са ангажирани с обслужването на живеещите в комплекса.

Българската делегация гостува и в парка Уйуан, който е известен със своите мочурища, а ¼ от територията му е защитена зона, забранена за посетители. В парка, който е разположен на площ от 85 хектара, има повече от 50 вида редки птици и около 1000 защитени растителни вида, над 10 от които растат единствено по тези блатисти земи. Ръководството запозна гостите с усилията, полагани за поддържането на парка, който е бил напълно разрушен вследствие на тайфун през септември 2016 г., но само за година е възстановен.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: