Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Представителите на туристическия бранш от Варна ще търсят подкрепата на държавата
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 22.05.2024Коментари (0)1348
©
Броени дни след откриването на летния туристическия сезон, областният управител професор Андрияна Андреева покани на работна среща представители на туристическата индустрия -  юридически и физически лица, хотелиерски, ресторантьорски асоциации и организации, фирми, които предлагат или създават продукти за туризма.

"Всички ние искаме да развиваме региона като първокласна и сигурна туристическа дестинация, да удължим туристическият сезон, като надградим с възможност за ранно стартиране и късно есенно приключване. Това обаче е процес, който изисква ясна концепция, обединяване на усилията на бранша, представителите на държавата и местната власт и много работа, за да обогатим представата на гостите и на туристите за областта, да бъдем разпознаваеми не само с морски туризъм, но и като дестинация, предоставяща уникални условия и преживявания“, каза в началото на срещата професор Андреева.

От своя страна представителите на туристическия бранш представиха на областния управител най-актуалните въпроси, които стоят за разрешаване пред тях.

Проблемите с брегоукрепването, които са не само сложни, но се и задълбочават с оглед на все по-често възникващите природни бедствия, лишават брега от плажове, които са привлекателни за туристите.

Сериозен остава проблемът с кадрите в туризма и то във всички сфери на обслужване – от персонал в хотели и ресторанти, през здравни специалисти, които обслужват както плажовете, така и курортните комплекси, та до полицаи, които  гарантират сигурността в зоните за отдих и да пожароспасителни екипи и съоръжения.

Актуален е вече и въпросът с остарелите и изчерпали капацитета си възлови станции и електросъоръжения, поддържани от Енерго Про, които обслужват туристическите комплекси и зони.

Критичното състояние на инфраструктурата, на пътищата , които водят към курортите и плажовете също е проблем, за чието разрешаване са нужни усилията на местната и на държавната власт.

Представителите на туристическия бранш искат промяна в наредбата, която поставя изисквания към концесионерите на плажовете, както и адаптиране на Наредбата за водно спасителната дейност, която да бъде съобразена с дефицита на кадри.

Отварянето на Варна към морето също беше тема на дискусията и предложенията за утвърждаване на яхтения и круизния туризъм, който обаче предполага създаването на подходящи условия както в морска среда, така и на брега.

Туристическата индустрия се нуждае от силна институционална подкрепа в лицето на държавата – Областна администрация и Министерството на туризма, както и от Община Варна, която има ясни приоритети и визия за развитието на туризма. Браншът ще разчита на подкрепа от държавната и от местната власт за ясни и позитивни послания към аудиторията на потребителите на туристически продукти, за презентирането на Варна и региона като целогодишна туристическа дестинация.

Професор Андреева запозна участниците в срещата с предложенията на дипломати и представители на консулски служби, които търсят институционална подкрепа за задълбочаване на транспортната свързаност между българските морски курорти и европейски държави.



Още по темата: общо новини по темата: 267
15.06.2024 »
15.06.2024 »
15.06.2024 »
15.06.2024 »
15.06.2024 »
15.06.2024 »
предишна страница [ 1/45 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: