Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Представят "Черната платнена торбичка", разказ за гражданската война в Грузия през очите на едно дете
Автор: Пламена Николова 15:50 / 12.04.2022Коментари (0)1222
©
Премиерата на книгата "Черната платнена торбичка“ на Екатерина Кварацхелия предстои на 18.04.2022 в 18,30 ч. в Арт салона на Радио Варна.

"Черната платнена торбичка“ е автобиографичен разказ за гражданската война в Грузия през 1992-1993 г. през очите на едно дете. Катя се сблъсква с ужаса на войната, когато е на 13 години. Налага й се да порасне много бързо и да се грижи за по-малката си шестгодишна сестра София. Двете се измъкват на косъм от бомбардировките в родния си град Сухуми (само с една черна платнена торбичка).

История, която ни напомня, че в една война няма печеливши, а само губещи, както казва британският политик Невил Чембърлейн.

Ето какво споделя авторката:

"В тази книжка се разказва за мен, Екатерина Кварацхелия, родена в Сухуми, Грузия, живееща от 28 години в България – във Варна. Това е разказ за мен, за моето семейство, за дългия път от ада на войната в Грузия към новия дом, към новия живот в България. Надявам се моите чувства и емоции да предам на вас - моите читатели, и да ви убедя, че по-ценно от един човешки живот няма! Всичко, което всеки един от нас притежава, може да бъде събрано в една малка платнена торбичка, но е важно да го съхраним и опазим“.

Част от илюстрациите в книгата са направени от сестрата на Екатерина –София, която също помни ужаса от войната. Тя, както и останалите членове на семейството на авторката ще бъдат специални гости на премиерата. Сред тях е бащата на Екатерина – Давид Кварацхелия,  известен още като Давидоне в българския автомобилен спорт.

Екатерина Кварацхелия е родена на 26 декември 1979 г. в град Сухуми, Грузия. От 1993 г. живее в България. Завършва висшето си образование в Икономическия университет във Варна, специалност “Счетоводство и контрол“ . Тя е успешна бизнес дама и преводач от грузински език, както и председател на Народно читалище "Наука -1927“ в село Левски. Омъжена е за българин и е майка на три деца. Екатерина казва, че никога няма да забрави случилото се в Грузия и активно се включва в кампании за подпомагане на украински бежанци у нас и по света.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Детски градини и ясли във Варна
Газови доставки
Стрелба от автомобил край Пловдив
49-ото Народно събрание
Санирането на сградите
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (417) 14%
Добре, но можеше и по-добре (392) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1608) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: