Представят Варна като привлекателна туристическа дестинация в кралство Йордания

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:53 / 17.09.2021
2194
Кметът на Варна Иван Портних проведе среща с делегация от Хашемитско кралство Йордания.

Главният редактор на йорданската медия “Ал Достур" Мустафа Ал Раала и негови колеги журналисти бяха представени от д-р Хасан Бармауи, почетен консул на кралство Йордания в България. По време на разговорите кметът запозна гостите с проектите за развитието на града - изграждане на индустриална зона, на автомагистралите "Хемус" и "Черно море", развитието на пристанищната зона. Подчертано бе, че важни приоритети за Варна са сферите, свързани с образованието, високите технологии, медицината, транспорта и туризма.

Кметът представи накратко потенциала на морската столица като дестинация за 4 сезона, както и богатия културен календар на града.

"Ние сме щастливи да бъдем във Варна, чувстваме я близка, защото има много общи неща с нашата морска столица Акаба. В тази връзка се надяваме и ще работим да задълбочим сътрудничеството между тези два града. Прекрасно е, че йордански туристи посещават Варна и България, защото сме държави с дългогодишни приятелски отношения“, заяви Мустафа Ал Раала. Той допълни, че ще бъде подготвен репортаж в  “Ал Достур" за възможностите, които Варна предлага като привлекателна туристическа дестинация.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).