Представят идейния проект за изграждане на плавателния канал Русе-Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:47 / 26.03.2015
1295
Днес, в Зала «Пресцентър» на Фестивален и конгресен център, ще се проведе редовно съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и на Регионалния координационен комитет /РКК/ към Регионалния съвет за развитие в Североизточен район /СИР/. В състава им са включени представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на финансите, Министерството на вътрешните работи, Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието и храните, Министерството на икономиката, Министерството на енергетиката, Министерството на туризма, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, представител на Централното координационно звено към Министерския съвет и представители на Управляващите органи на Оперативните програми 2014-2020 в съответните министерства, областните управители на областите от Североизточен район, представителите на общините от четирите области, включени в обхвата на района и представителите на представителните организации на работодателите, работниците и служителите на национално равнище. Заседанието е свикано от Стоян Пасев - областен управител на област Варна.

На заседанието ще бъдат представени насоките за регламентиране на промените в сега действащия Закон за регионално развитие, във връзка с необходимостта от реформиране и адаптиране на законодателната рамка за регионално развитие след 2014 г. и в изпълнение целите на Стратегията "Европа 2020.

Представителите на Управляващите органи на Оперативните програми за периода 2014-2020 г. - членове на РКК, ще представят актуална информация за напредъка в подготовката, съгласуването и приемането на тези програми. Ще бъде докладвана и обобщена информация за цялата 2014 г., относно изпълнението и социално-икономическото въздействие на Оперативните програми за периода 2007-2013 г. на територията на СИР.

Председателят на РСР ще представи аргументи в подкрепа реализирането на проекти с приоритетно значение за развитие на сухопътната инфраструктура и инфраструктурата на морския транспорт на територията на СИР - доизграждането на АМ "Хемус" на територията на СИР и на АМ "Черно море", утвърждаването на пристанище Варна като логистичен и дистрибуторен център за връзка между Общоевропейските транспортни коридори VII, VIII, IX и ТРАСЕКА, изграждането на скоростните пътища Варна-Дуранкулак, Варна-Добрич-Кардам-Силистра, Русе-Варна, рехабилитацията на железопътната линия Русе-Варна, идейния проект за изграждане на плавателен канал Русе-Варна, свързващ река Дунав (Общоевропейски транспортен коридор VII) с Черно море, както и изграждането на международен Експоцентър в гр. Варна. По-голямата част от тези проекти са заложени в Регионалния план за развитие на Североизточен район 2014-2020 г.


Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
26.03.2015 Реализацията на плавателен канал между Варна и Русе се оказва почти
невъзможна
Още новини от Новини от Варна:
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).