Представят концепцията за "Младежка медийна академия"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:08 / 07.09.2016
1006
Информационна среща за ключовите направления "Проект за милиони", "Иновативен мозъчен тръст" и "Младежка медийна академия" ще се проведе утре - 8-ми септември, от 17:30 ч. в зала 17 на Младежки дом - Варна. Те са част от концепцията "Варна - Европейска младежка столица 2017", съобщават от пресцентъра на сдружението. 

"Проект за милиони" предвижда насърчаване на младежкото участие при изработване на визия за обществените пространства, които ще бъдат обновени от местната и/или национална власт. Друго измерение на направлението е осъществяване на малки общностни проекти.

Ключовото направление "Иновативен мозъчен тръст" насърчава провеждането на публични събития, свързани с развитието на градската среда. Приоритетно ще бъдат финансирани инициативи, генериращи идеи за уязвими градски зони, иновативни решения за дизайн и визия на обществени пространства, адаптиране на градската среда към нуждите на младите хора и спецификата на демографските процеси в Европа.

"Младежката медийна академия" е насочена към насърчаване на създаване и разпространение на съдържание от младежи за младежи. По ключовото направление се предвиждат обучения в областта на масовите комуникации, PR, маркетинга, традиционните медии, визуализацията и др. Процесите ще бъдат насочени към изграждане на капацитет сред младежките организации за осъществяване на многоезични редакционни дейности, насочени към програмата Innowave 2017.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Във Варна строителният бранш се срещна с кандидати за депутати на...
Корабът, който блъсна друг плавателен съд край Румъния, пристигна...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).