Представят романа "Чамкория" на Милен Русков във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:00 / 05.06.2017
1998
Среща с Милен Русков и неговия хитов роман "Чамкория" предстои във Варна. 

Книгата е издадена в два тома. Представянето е на 9 юни 
/петък/, от 18:30 часа, в Арт салона на радио Варна. 

Писателят Милен Русков казва: "Пиша романи за минали времена - така мога да живея два живота, да живея в два свята".

В свое интервю той определя историята като "...невероятна история. Тя е удивителна и смайваща, разбира се, е и много мрачна".

Един човек, по силата на професията си, се оказва въвлечен в някои от най-мрачните тайни на своето време. Това са 1920-те години, когато в България се борят две големи военнополитически групировки: Военният съюз, Демократическият сговор и ВМРО, от една страна, и Единният фронт, от друга. Героят не е партизанин на никоя от тях, което му позволява да ги види сравнително безпристрастно. Същевременно той се бори с живота като обикновен човек и разказът му за градския бит възкресява неистовата атмосфера на 20-те години. Той би могъл да продължи да живее така, но характерът му го подхлъзва малко по-дълбоко в сенките.

Милен Русков е роден в Бургас през 1966 г., а живее в София. Завършил е "Българска филология" през 1995 г. в СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на още три книги: "Джобна енциклопедия на мистериите" (2004 г.), за която получава наградата за дебют "Южна пролет", "Захвърлен в природата" (2008 г.; 2011 г. има издание на английски език в САЩ), за която получава наградата "Вик" за роман на годината, и "Възвишение" (2011 г.), за който получава наградата "Златен век" на Министерство на културата (2012 г.) и Награда "Христо Г. Данов" (2012 г.).

Милен Русков е превел над 20 книги от английски език, сред които "Изповедите на един английски пушач на опиум" на Томас де Куинси, "Пари" на Мартин Еймис, "Как да гледаме философски на живота" на Джеръм К. Джеръм и др. Носител e на наградата "Кръстан Дянков" за превод от английски език (2009 г.).


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).