Представят семейна програма в Градска художествена галерия - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:40 / 08.03.2019
3687
Екипът на Градска художествена галерия “Борис Георгиев" – Варна си постави за цел да помогне на всички майки и бащи, баби и дядовци, по-големи братя и сестри да разкрият света на изобразителното изкуство пред най-малките! Галерията вече има постоянна програма за семейни публики, разработена след специално обучение от Лиз Смит, директор за образованието в Националната портретна галерия в Лондон и с подкрепата на Британски съвет и Британското посолство.

Официалното представяне на програмата ще се проведе на 13 март от 18 часа в залите на Градска художествена галерия "Борис Георгиев“ – Варна. В него ще участват екипът на ГХГ - Варна, създал програмата и Любов Костова, директор на Британски съвет в България.

Свикнали сме да мислим за посещението в музея като за нещо, което правим в самота. Общуването с експонатите в картинната галерия изисква нашето перфектно внимание – онова, за което все не остава време. Програмата за развитие на семейните публики в Градската галерия на Варна разчита на съвсем противоположна нагласа, а именно – да посетим музея в добра компания. Да обсъдим, да съпреживеем, да се забавляваме, да създадем спомени, обкръжени от най-близките си и от изкуството. Навярно много от нас си спомнят първото посещение в музея, галерията, театъра и формиращото въздействие върху личността, което то осъществява. Присъствието на баба и дядо, мама и татко е било част от онова, което прави първата ни среща с изкуството съкровена. Но сега, когато сами сме в ролята на родители, осъзнаваме с какви предизвикателства е свързано едно посещение с деца в музей или галерия.

Затова екипът на Градска Художествена галерия – Варна е подготвил набор от забавни игри и нагледни материали, които да бъдат от помощ при ранната среща с художествените творби. Програмата е постоянна, което означава, че материалите и игрите ще бъдат обновявани периодично, така че да предизвикат желание за ново посещение!

Програмата по проект #Семейно в Градската художествена #галерия на #Варна се осъществява в партньорство с Британски съвет и Британското посолство в България и е отворена за посетители от 1 до 99 години, всеки работен ден на Галерията, от 10 до 17 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).