Представят във Варна дебютната книга на българския журналист Асен Агов

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:36 / 06.10.2020
1495
Международният литературен фестивал "Варна Лит“ организира представянето на дебютната книга на българския журналист и общественик Асен Агов "Добър вечер, дами и господа! Бягството на България към свободния свят", на издателство "Сиела“.  

Събитието ще се състои на 8 октомври 2020г. (четвъртък), от 18,00 часа в зала Пресцентър на Фестивалния и конгресен център. https://www.facebook.com/varnalit/events/?ref=page_internal

При първата среща на книгата с българския читател проф. Веселин Методиев казва, че "Асен може да разкаже историята на четири Българии – Княжеска България, Царска България, Народната република и Република България – защото принадлежи към едно от семействата с памет“. В този смисъл тази книга е родовата памет на Асен Агов, но и документален роман за живота в България от Съединението до наши дни.

"Добър вечер, дами и господа!“ е поглед и към историята на съвременното българско общество - от гоненията по време на комунизма, през свалянето на режима, бурните години на Прехода с неговите протести и митинги в търсене на политическа и гражданска свобода, чак до първите две десетилетия на XXI век.

Срещата във Варна ще е повод за личен разговор с автора Асен Агов, чийто житейски и професионален път на журналист и общественик го мотивира да насърчи всеки от нас да има любопитството и рефлекса да познаваме историята си, да помним уроците, и да прогледнем за пътя, който има да извървим.

Заповядайте ! Очаква ни среща – разговор с един сладкодумен разказвач, чиято родова памет е част от пътя на България !

Очакваме Ви на 8 октомври 2020г. (четвъртък), от 18,00 часа в зала Пресцентър на Фестивалния и конгресен център във Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).