Представят във Варна новата суперпродукция "Ханът и империята“

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:07 / 10.01.2020
2012
Новата суперпродукция на режисьора акад. Людмил Стайков, дигитална версия по знаменитатата трилогия "Хан Аспарух“, ще бъде показана за първи път на открита извънредна прожекция в страната на 14 януари 2020 от 19.00 часа във Фестивалния комплексен център във Варна. Филмът се показва неслучайно за първи път  именно във Варна,  след двете закрити прожекции в Дома на киното и БАН в София. Мащабното платно се среща с публиката в  морската ни столица десетилетия слуд триумфа на трилогията "Хан Аспарух“. Навремето шестчасовата суперпродукция получи наградата на зрителите и "Златна роза“ на Варненския кинофестивал. Изцяло обновения филм, в който са съхранени оригиналните сцени, сега е с времетраене 2 часа и 20 минути. Известно е, че съкратен вариант на трилогията в миналото се появи и като холивудска продукция.  

Във филма зрителите ще видят актьорите - легенди  Стойко Пеев, Антоний Генов, Васил Михайлов, Аня Пенчева, Ваня Цветкова,  Йосиф Сърчаджиев, Богомил Симеонов, Джоко Росич, Петър Слабаков и др.

"Иска ми се да вярвам, че филмът "Ханът и империята“ ще впечатли и развълнува зрители от всички възрасти със забележителните актьорски превъплъщения, с грандиозните, необичайни за българското кино масови сцени и епични битки, с трагизма, саможертвата и лишенията на главния герой по пътя към заветната му цел и не на последно място - с очевидните асоциации и изводи, които поражда далечната епоха за нашето съвремие. Бях много развълнуван, че този филм направи една своеобразна връзка между поколението творци, създали оригиналната версия и новото поколение кинематографисти, които със същата всеотдайност и вълнение, вложиха цялото си сърце, в името на скъпата за всеки българин тема“, казва режисьорът на Людмил Стайков.

“Ханът и империята“ е създаден  с нова драматургична  структура , нова музика, с участието на известни композитори  и  звукови ефекти, представени в сараунд среда. Изображението е дигитализирано в 4К  и отговаря на най-взискателните световни критерии за филмово разпространение. Филмът е реализиран от компанията "Доли Медия Студио“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).