Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предстои 20-тото издание на Панаира на занаятите във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:49 / 22.07.2016Коментари (0)2487
© Varna24.bg
От 1 до 21 август в Морската градина във Варна, за двадесети път, ще се проведе най-голямото арт изложение в България- Международен панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика".
Изложението събира на едно място талантливи майстори от цялата страна, които ще представят българската история и традиции.

В продължение на двадесет дни варненци и гостите на града ще могат да се насладят на таланта на автори работещи в областта на дърворезбата, иконописта, художествения текстил, керамиката, кожената пластика, рисуваното стъкло и коприна, майстори на чанове, носии, уникални кукли.
Посетителите ще наблюдават на живо създаването на уникални творби.

Юбилейното 20-то издание на Международния панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика" ще се открие на 1 август 2016 г. с концерт-спектакъл с участието на Деси Добрева и Фолклорен ансамбъл "Варна" Водещи на събитието ще бъдат Иван и Андрей.

В специално изградената галерия "Къщата на майсторите" ще са изложени картините на утвърдени художници от девет държави- България, Франция, Румъния, САЩ, Корея, Русия, Германия, Словения, Италия.

Проектът "Красотата на камъка: Италия-България" ще представи български и италиански скулптори, които на живо, пред хилядна публика, ще представят уменията на български и италиански каменоделци. Проектът се реализира под патронажа на г-жа Луиджина Педди - Директор на Италиански културен институт- София.

На 3 август 2016 г. в Арт салона на Радио "Варна" ще бъде открита изложбата на номинираните в конкурса за млади автори / в направления: "Живопис и графика" и "Скулптура"/.
На 8 Август 2016 г. ще бъдат обявени победителите в Конкурса за произведения на изкуството "Уникати". Председател на журито по традиция е художник- носител на Награда "Варна".
Богатата съпътстваща програма предвижда на 10 август поредното издание на проекта "Слънца рисуват слънца". 

Основната цел е да се съберат на едно място и да се приобщят към детската рисунка деца от варненски детски градини, деца с увреждания и деца лишени от родителска грижа.
Една от кулминационните прояви в програмата на Панаира е Международният пленер на изящните изкуства. На 12 август 2016 г. от 19:30 ч. в Арт-салона на Радио "Варна" ще бъде открита благотворителната изложба на участниците в Пленера.

На 16 август 2016 г. в Храм "Св. Архангел Михаил" ще се проведе Кръгла маса "Църковните изкуства- съхранение и развитие". Целта е осигуряването на диалог между всички страни, от които зависи благоустрояването на православните храмове - представители на богословски факултети, църковни настоятелства, реставратори, иконописци, дърворезбари и др.
На 19 август 2016 г. ще бъде обявен победителя в Конкурс"Сувенири". 

В специално изградената на панаира Сувенирна палата се разполагат сувенирите, с които майстори от цялата страна участват в традиционния конкурс. Посетителите на панаира пряко участват в номинирането на победителите, а журналистите на специална пресконференция на 19 август ще изберат победителя.

20-тия Международен панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика" ще бъде закрит на На 21 август 2016 г. с официална церемония, на която ще бъдат връчени наградите на победителите в конкурсите. По време на закриването ще се проведе кулинарна изложба, на която ще се представи и таланта на майсторите готвачи, сладкари, ситничари.Ще бъдат представени и избрани вина на популярни български винопроизводители.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Бум на коклюш в България
Лоша инфраструктура във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: