Предстои "Карнавал на мечтите" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:06 / 25.08.2014
1037
На 31 август 2014 г. /неделя/, от 17.00 ч., предстои цветно карнавално шествие и хепънинг, с името "Карнавал на мечтите". Инициативата е вдъхновена от идеята "Варна - европейска столица на културата 2019 г. Този проект се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, спонсори и дарители.

На финала в конкурсната надпревара останаха четири български града борещи се за престижната титла - София, Пловдив, Велико Търново и Варна. Датата за провеждането на празничната фиеста не е подбрана случайно. На 31 август комисията определяща победителя в конкурса за европейска столица на културата ще посети града ни.

"Това ни амбицира да направим всичко възможно града ни да придобие още по-празничен и колоритен облик, като в пъстроцветното карнавално шествие сме поканили да се включат варненските танцови школи, спортни клубове, ансамбли, детски градини, читалища, училища, културни институции, гражданите и гостите на града", казват организаторите.

Празничната фиеста ще премине по централни булеварди на Варна. Старта ще бъде от 17:00 ч. - площад Независимост /шадраваните/ по пешеходна зона на бул. Княз Борис I-ви и по бул. Мария Луиза, до централния вход на Морската градина.

С участие вече се включиха - Духовия оркестър на ВМС Варна, варненските опера и театър, цирк Балкански, танцови школи, спортни клубове, детски градини и други.

С една от големите атракции на празничната фиеста е най-дългата изложба на детски рисунки на открито - "Прострени цветове", търсим спонсор за да кандидатстваме за рекордите на Гинес. Към настоящия момент не е организирана инициатива в такъв мащаб.

Платната ще бъдат изложени от Катедрален храм Варна, до площад Съединение (Червения площад). В предстоящата изложба се включиха всички варненски детски градини, много арт школи и детски центрове по изкуствата. Рисунките са на тема - "Детето и морето", "Варна - град-мечта", "Игри" и "Семейство".

Други съпътстващи мероприятия в рамките на карнавала са - оn-line фотоконкурса на тема "Море и светлосенки" в който можете да участвате, чрез страницата ни във фейсбук с името - "Карнавал на мечтите" и конкурса за за най-добър карнавален костюм и сценичен грим /който ще се проведе на финалната сцена. Възможност за изява ще имат и желаещите да се включат и в двата конкурса, а отличилите се ще получат грамоти и награди!

Със специалното участие в рамките на "Карнавал на мечтите" в "Среща на четка" - международен творчески диалог" ще се включат с хепънинг на живо над 30 художници от България, Германия, Хърватия и Швеция, които ще изрисуват 30-метрово платно в подкрепа на кандидатурата на града ни за европейска столица на културата.

Инициативата ще се проведе от 9:00 ч. сутринта на 31 август на бул. Мария Луиза /алеята до Община Варна/. Голяма част от авторите са представяли свои творби в самостоятелни и сборни изложби, в едни от най-престижните галерии по света. Петима от участниците в хепънинга са носители на награда "Варна" - Светослав Стефанов, Венци Марков, Христина Цонкова, Марина Русева, Николай Русев.

Празникът посветен на кандидатурата на Варна ще завърши с голям концерт пред централния вход на Морската градина, на който участници ще представят своя талант с песни, танци и игри.

"Отправяме покана към всички варненци да се включат в карнавалното шествие, защото това е последната битка на града ни, в надпреварата за европейска културна столица. Варна доказа, че може да бъде единна в трудни моменти, нека да представим достойно града ни, преминавайки през центъра на морската ни столица с много усмивки, настроение и музика. Да покажем подкрепата си за кандидатурата ни за европейска столица на културата! Благодарение на всички нас - града ни може да бъде именно този победител в конкурсната надпревара. Ние вярваме, че "Карнавал на мечтите" с такава мащабна публична проява ще допринесе за една от финалните достойни изяви на града ни в подкрепа на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата 2019 г.", завършват организаторите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна даде старт на туристическия сезон с грандиозен концерт
Предупреждение: Язовир "Елешница" няма да може да удържи водата п...
Варненци изпращат седмицата с облачно време
ФКЦ-Варна с нов директор и ново име
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).