Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предстои VIII Национална конференция "Достъп на младите хора до култура: Нови предизвикателства" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:28 / 03.08.2021Коментари (0)1805
©
По повод обявения от ООН за Международен ден на младежта - 12 август, Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт, с подкрепата на Община Варна, организират VIII-та Национална конференция "Достъп на младите хора до култура: Нови предизвикателства“. Конференцията ще се проведе на 12 и 13 август 2021 в гр. Варна и тази година е под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев. 

 

На 12 август 2021 (четвъртък) от 19.30 ч. в Държавна опера – Варна (пл. "Независимост“ 1, гр. Варна) ще бъдат връчени националните награди "ПроКултура“ за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура, които този път ще обхванат инициативи и проекти, реализирани през 2020 и 2021 г. 

 

Националната кампания "Достъп на младите хора до култура“ стартира през 2013 г. с приемането на ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДОСТЪП НА МЛАДИТЕ ХОРА ДО КУЛТУРА от БАРОК и Българската асоциация на младежките работници. Днес към Декларацията са се присъединили Министерство на културата, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Министерство на труда и социалната политика, Агенция за закрила на детето, Агенция за социално подпомагане, Национален младежки форум, Граждански институт, редица ключови институции и граждански организации и над 80 общини. 

 

Основна цел на инициативата е да насърчи национално отговорен диалог между всички в областта на културата за създаване на благоприятна, мотивираща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

 

По време на VIII-та национална конференция “Достъп на младите хора до култура: Нови предизвикателства" ще бъде очертан приносът на националните конкурси към творческото развитие на учениците, дискутирани предизвикателствата към специализираната подготовка по музикални, сценични и изящни изкуства в условията на онлайн обучение, ще бъдат представени стратегии за интеграция на образование, наука и изкуство в модерната образователна среда и инициативи, демонстриращи приобщаващата сила на културни и артистични дейности за младите хора.

 

Участници в конференцията са представители на държавна и общинска администрация, неправителствени организации, образователни и културни институции, бизнеса.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: