Предстои VIII Национална конференция "Достъп на младите хора до култура: Нови предизвикателства" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 03.08.2021
1845
По повод обявения от ООН за Международен ден на младежта - 12 август, Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт, с подкрепата на Община Варна, организират VIII-та Национална конференция "Достъп на младите хора до култура: Нови предизвикателства“. Конференцията ще се проведе на 12 и 13 август 2021 в гр. Варна и тази година е под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев. 

 

На 12 август 2021 (четвъртък) от 19.30 ч. в Държавна опера – Варна (пл. "Независимост“ 1, гр. Варна) ще бъдат връчени националните награди "ПроКултура“ за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура, които този път ще обхванат инициативи и проекти, реализирани през 2020 и 2021 г. 

 

Националната кампания "Достъп на младите хора до култура“ стартира през 2013 г. с приемането на ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДОСТЪП НА МЛАДИТЕ ХОРА ДО КУЛТУРА от БАРОК и Българската асоциация на младежките работници. Днес към Декларацията са се присъединили Министерство на културата, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Министерство на труда и социалната политика, Агенция за закрила на детето, Агенция за социално подпомагане, Национален младежки форум, Граждански институт, редица ключови институции и граждански организации и над 80 общини. 

 

Основна цел на инициативата е да насърчи национално отговорен диалог между всички в областта на културата за създаване на благоприятна, мотивираща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

 

По време на VIII-та национална конференция “Достъп на младите хора до култура: Нови предизвикателства" ще бъде очертан приносът на националните конкурси към творческото развитие на учениците, дискутирани предизвикателствата към специализираната подготовка по музикални, сценични и изящни изкуства в условията на онлайн обучение, ще бъдат представени стратегии за интеграция на образование, наука и изкуство в модерната образователна среда и инициативи, демонстриращи приобщаващата сила на културни и артистични дейности за младите хора.

 

Участници в конференцията са представители на държавна и общинска администрация, неправителствени организации, образователни и културни институции, бизнеса.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).