Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предстои анкетно проучване за доходите на варненци и начина им на живот
Автор: Пламена Николова 12:32 / 05.04.2021Коментари (0)1344
© Varna24.bg
През месец април 2021 г. Националният статистически институт, чрез териториалните статистически бюра стартира провеждане на анкетно проучване "Статистика на доходите и условията на живот 2021“.

Изследването се провежда паралелно във всички страни от Европейския съюз с обща методология и инструментариум, определени с Регламент 2019/1700 на Европейския парламент и на Съвета.

Основна цел на изследването като част от Европейската статистическа система е да предоставя своевременни и съпоставими данни за разпределението на доходите и социалното включване.

Резултатите допринасят за оценка на условията на живот в отделните страни, структурата и разпределението на доходите на домакинствата и участието им в социалния живот на страната. Те служат за изчисляване на индикатори за бедност и социално включване, които са част от общите показатели на Европейската общност за проследяване на напредъка на страните в борбата с бедността и социалната изолация и се използват при съставяне на Годишен доклад за напредъка на България по социално включване, както и за мониторинг на напредъка на страната по изпълнение на целите от Стратегия "Европа 2020".

Във въпросника на изследването за 2021 г. е включен модул "Настаняване и условия на деца в разделени семейства“.

В периода април - юни 2021 г. 620 избрани домакинства на територията на област Варна ще бъдат посетени от специално обучени анкетьори за провеждане на персонални интервюта и попълване на два въпросника - въпросник за домакинството и индивидуален въпросник, който се попълва за членовете на домакинството на 16 и повече години.

Домакинствата са включени в извадката чрез използването на случаен подбор, с който се гарантира представителността на резултатите. При посещенията си в домакинствата анкетьорите ще се легитимират със служебни карти и предоставят писмо във връзка с изследването.

В област Варна изследването ще се проведе в градовете: Варна, Аксаково, Бяла, Белослав, Вълчи дол, Девня, Долни Чифлик, Дългопол, Игнатиево, Провадия и Суворово, както и в селата: Аврен, Блъсково, Брестак, Булаир, Ветрино, Въглен, Генерал Колево, Доброплодно, Долище, Дръндар, Дъбравино, Езерово, Златина, Круша, Лопушна, Нова Шипка, Осеново, Партизани, Поляците, Приселци, Пчелник, Разделна, Синдел, Старо Оряхово, Тополи и Цонево.

Подробна информация за методологията, инструментариума и резултати от изследването "Статистика на доходите и условията на живот“ е публикувана на сайта на НСИ в рубриката "Статистически данни", подрубрика "Социално включване и условия на живот“.

Предварително благодарим на домакинствата за отзивчивостта, оказаното съдействие и отделеното време!








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: