Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предстои концерт с рок откритията на "Откритие"
Автор: Пламена Николова 12:32 / 15.06.2021Коментари (0)1477
"Откритие“ и рок музиката са свързани от самото начало на този най-стар оцелял български международен музикален поп§рок  фестивал. За това ще припомни и предстоящият концерт, посветен на неговата 30-годишнина. През годините във фестивала са гостували много български и чужди рок музиканти, а някои от тях стартират успешната си кариера от сцената във Варна. През последните 3 години "Откритие“ посвети на рок музиката концертите "Рок акустик“ с идеята млади музиканти и групите да свирят свои авторски композиции в акустичен вариант.

Рок музиката присъства още в първото издание на "Откритие“, когато победител в конкурсната програма става тогава младият Господин Господинов – Гепи, вокалист на рок групата "Луд гидия“, а по-късно и на група "Стейн“. Във второто издание на "Откритие“ през 1993 г. концерт изнасят Георги Минчев и Петър Гюзелев. Варна е вписана в кариерата на известния хърватски рок музикант Дино Йелусич, който след участието си в "Откритие“ става първият победител на Детската Евровизия през 2003 г. със своя авторска песен. Днес Дино Йелусич е звезда в родината си като вокалист на прогресив рок групата AnimalDrive и участва в редица странични международни хард рок и метъл проекти с известни музиканти, сред които Джордж Линч и Джеф Скот Сото. През 2013 г. във фестивала участва италианската поп рок група LaCricca и печели международния конкурс за песен. Гост на фестивала е бил и Джон Лоутън с проект на д-р Милен Врабевски и Intelligent Music .

Историята на "Откритие“ пази спомени за участието на много от популярните български рок музиканти. Сред тях са Буги Барабата, Кирил Маричков,Валди Тотев, Вили Кавалджиев, групите "Конкурент“, "Ренегат“, "Симулант“, "Атлас", "Б.Т.Р." и много други.

В периода 2018-2020 г. концертният формат "Рок акустик“ предостави възможност на много български рок изпълнители да представят за първи път музиката си в акустичен вариант. Повече от половината участници тези концерти са прогресиращи млади изпълнители, каквато е идеята на фестивала "Откритие“ от началото на неговото създаване. За изминалите 3 години във Варна гостуваха рок групите "Ренегат“, "Painout" и ‘Headmaster’, "Kashmir", "Innerglow", "L.S.D.D.", "Фанданго“, "DoShoBand", вокалистката на група "Sevi" Светлана Близнакова и др.. Техните изпълнения на живо са записани и многократно излъчвани в радио ефира.

В You_Tube  канала на фестивала "Откритие"  днес за свободно гледане е публикуван концерт от Rock Acoustic  и от гостуването на група Б.Т.Р. от 2003г. :

Очаквайте повече информация за предстоящия концерт за 30-годишнината на "Откритие“. Той се реализира с подкрепата на Фонд "Култура“ на Община Варна.

Следете официалния сайт на фестивала http://discoveryfest.com

Чрез официалния YouTube канал на фестивала и Facebook страницата се разпространяват кратките видео поздрави от  участници в "Откритие“, които продължават да пристигат от цял свят.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: