Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предстои откриването на Тюленово арт-фест
Автор: Екип Varna24.bg 11:38 / 05.08.2016Коментари (0)1315
©
Официалното откриване на Тюленово арт-фест е на 10-ти август от 19.00 часа.

През четири фестивални дни публиката ще може да се наслади на великолепните музикални изпълнения на Светлин Трендафилов, Краси Първанов, Христо Караславов и Красимир Йорданов.

Три дена специални гости във вечерите на поетите: Валери Станков, Сашо Серафимов и Огнян Антов.

Художниците ще пренесат колорита в своите картини и ще представят свои произведения, техники, в едно с творческите работилници, които ще бъдат част от Тюленово арт-фест през цялото време. Това са Цветомир Илиев, Пламена Недялкова, Рейхан Халид; Студио за арт-облекла и др.

Децата и този път са късметлии. Двете феи от парцалена работилница Лалу&Гер - Лусинда и Гергана, отново ще правят чудеса. Малките гости ги познават от миналото издание на фестивала и с нетърпение очакват този път играчките от Тюл/Лен, които ще шият под напътствията на сръчните чудотворки.

Фотография, Детска рисунка, Литература - това са трите раздела в конкурса "Бряг и хоризонт" до този момент има заявени над 100 участника. В рамките на фестивала ще бъде подредена и изложба с фотографии и рисунки. Последният ден ще стане ясно кои са носителите на наградите от конкурса.

Също последния ден ще бъде сложена и черешката на фестивала: съревнованието за най-добра рибена чорба. Условието: всеки може да участва, стига да е приготвил чорбата си с продукти от Черно море; в това число рапани, миди, скариди. Миналата година участваха 9 човека с по една голяма тенджера чорба. За половин час публиката изкупи чорбите с цел благотворителност - осигуряване на климатик за Читалище "Изгрев 1936" с. Тюленово. Тази година благотворителността покрай конкурса за най-добра рибена чорба отново е насочена към Читалището - боядисването или по-скоро украсяването на фасадата от художник.

Поетичен рецитал, посветен на Тюленово, уроци по правене на чепаре, хвърляне на мрежи, посещение на Тюленовата пещера с лодки, Водолазни уроци за начинаещи, Беседи за историята на селото...Програмата на второто издание на фестивала е още по-интересна и върви през целия ден.
За гостите на фестивала има осигурен палатков лагер.

За всички приятели и гости, които мислят да посетят събитието, организаторите предупреждават, че брегът в и около с. Тюленово е висок, стръмен и опасен. 

"Молбата ни е да бъдете внимателни. Красотата, очарованието и вдъхновението на скалистия бряг не бива да бъдат помрачаване от рисковано лагеруване, опасни разходки край скалите нощно време и необмислени гмуркания във водата", допълват организаторите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: