Предстои преброяване на бездомните кучета във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:00 / 28.05.2021
1210
Броят на бездомните кучета във Варна не е известен. Последното преброяване е правено през 2016 г., а следващото ще бъде през есента, като да участват в него ще бъдат поканени и представители на неправителствени организации. Това заяви в предаването "Зала Пленарна" по Дарик зам.-кметът по сигурността на Община Варна Тодор Иванов, който добави, че популацията се е увеличила, докато приютът в село Каменар е бил затворен.

"Приютът вече е ремонтиран и функционира. Назначени са ветеринарен лекар, управител, търсят се още гледачи и ловци. Гражданите на Варна могат да подават сигнали, като на тях има кой да реагира. Много неправителствени организации публикуват неверни информации в социалните мрежи, които нагнетяват обществено напрежение и демотивират служителите. Желаещите да постъпят на работа са малко, тъй като заплатите не са големи, работата не е от привлекателните, а освен това има и негативно отношение в социалните мрежи. Много стопани изоставят на улицата домашните си кучета, които после се размножават и това създава много проблеми".

  

По кръстовищата на варненските булеварди и улици работят само няколко камери за видеонаблюдение. Те обаче са морално остарели и почти не вършат работа, призна Тодор Иванов. Общината вече е монтирала 525 нови камери, които са разположени предимно по централната пешеходна зона, в Морската градина, в подлези, в училища и детски градини.

"Целта е градът да бъде максимално наситен с камери. Идеята не е да следим гражданите, а да се предотвратяват престъпни деяния. Често изпращаме записи на такива на полицията".

Тодор Иванов е привърженик на предложенията за удължаване на работното време на "синята зона" и на платеното паркиране в нейните граници през почивните дни.

 "Живущите в центъра на града плащат абонамент, а няма къде да паркират.  Трябва да се намери решение. Често водачите не паркират на разчертаните места, а срещу тях, което затруднява трафика по тесните улици. От началото на годината са поставени скоби на 18 000 автомобила, а репатрираните коли са 3 110. Получаваме и десетки сигнали за изоставени по улиците коли, които са спрени от движение".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).