Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предстои преброяване на бездомните кучета във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:00 / 28.05.2021Коментари (0)1157
©
Броят на бездомните кучета във Варна не е известен. Последното преброяване е правено през 2016 г., а следващото ще бъде през есента, като да участват в него ще бъдат поканени и представители на неправителствени организации. Това заяви в предаването "Зала Пленарна" по Дарик зам.-кметът по сигурността на Община Варна Тодор Иванов, който добави, че популацията се е увеличила, докато приютът в село Каменар е бил затворен.

"Приютът вече е ремонтиран и функционира. Назначени са ветеринарен лекар, управител, търсят се още гледачи и ловци. Гражданите на Варна могат да подават сигнали, като на тях има кой да реагира. Много неправителствени организации публикуват неверни информации в социалните мрежи, които нагнетяват обществено напрежение и демотивират служителите. Желаещите да постъпят на работа са малко, тъй като заплатите не са големи, работата не е от привлекателните, а освен това има и негативно отношение в социалните мрежи. Много стопани изоставят на улицата домашните си кучета, които после се размножават и това създава много проблеми".

  

По кръстовищата на варненските булеварди и улици работят само няколко камери за видеонаблюдение. Те обаче са морално остарели и почти не вършат работа, призна Тодор Иванов. Общината вече е монтирала 525 нови камери, които са разположени предимно по централната пешеходна зона, в Морската градина, в подлези, в училища и детски градини.

"Целта е градът да бъде максимално наситен с камери. Идеята не е да следим гражданите, а да се предотвратяват престъпни деяния. Често изпращаме записи на такива на полицията".

Тодор Иванов е привърженик на предложенията за удължаване на работното време на "синята зона" и на платеното паркиране в нейните граници през почивните дни.

 "Живущите в центъра на града плащат абонамент, а няма къде да паркират.  Трябва да се намери решение. Често водачите не паркират на разчертаните места, а срещу тях, което затруднява трафика по тесните улици. От началото на годината са поставени скоби на 18 000 автомобила, а репатрираните коли са 3 110. Получаваме и десетки сигнали за изоставени по улиците коли, които са спрени от движение".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: