Предстои премиерата на "Смъртта на котката" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 12.01.2017
957
Премиерата на новата българска постановка "Смъртта на котката" ще бъде на 23 януари в зала 1 на Фестивален и конгресен център във Варна. 

"Смъртта на котката" е постановка, сътворена от "банда" приятели и съмишленици - популярни актьори от ТВ сериала "Под прикритие" и артисти от Драматичен театър "Сава Огнянов" Русе, режисирани от Асен Блатечки в спектакъл, който трагикомично навлиза в болезнени, проблемни ситуации на съвременния човек.

"Смъртта на котката" е черна комедия - жанр, който категоризира пиеси, представящи с похватите на черния хумор сериозни теми: престъпления, тероризъм, убийство, насилие, гарнирани с изразните средства на комедията и сатирата. 

Спектакълът успешно на моменти достига територията на блестящ комедиен фарс, като успява да представи сериозността на драматургията и едновременно с това да забавлява и провокира зрителите. 

Сюжетът на пиесата е изтъкан от неочаквани развръзки, динамични конфликти, ярки взаимоотношения и тънък хумор. Злополука, която довежда до смъртта на котка, разплита цяло кълбо от истории и страсти, наситени с много екшън, хорор, кръв, престъпления, но и любов, доброта и искреност между героите. Театралното представление, макар и с добре прецизирана пестеливост на декора, изгражда доста плътна картина от възприятия и зрелищност на преживяванията, които държат прикован зрителя през цялото време. Спектакълът, който трае 90 минути, се гледа на един дъх, а екстремността на сюжетната линия неволно предизвикват асоциация с филмите на Тарантино.

Спектакълът не се препоръчва за лица под 14 години!


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).