Предстои удължаване на срока на проекта за Интегриран градски транспорт

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:11 / 20.05.2015
3861
"Удължаването на срока на даден договор по европейски проект, не означава задължително удължаване на срока на изпълнение. Това е възможност, която се прилага при определени условия, като дава опции за коректно отчитане и отстраняване на пропуски. Освен това 5-годишната гаранция на обекта започва да тече след приключване на срока на договора, което е в наш интерес. В рамките на този период изпълнителят е задължен да отстранява всеки проблем за своя сметка". Това коментира кметът Иван Портних в интервю за Дарик радио по повод информацията, че Община Варна е сключила анекс за удължаване на срока на проекта "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на гр. Варна" с МРРБ.

Правим всичко възможно ремонтът в центъра да свърши максимално бързо, въпреки всички трудности. Основните строителни дейности трябва да приключат до три седмици, предвижда се през втората половина на юни ще бъде пуснат фонтана на площад "Независимост", каза още кметът.

Той допълни, че с анекс до края на седмицата ще бъде удължен и срокът на проекта за Интегриран градски транспорт - до края на годината, при който остава само един компонент за изпълнение. "Активно работим по внедряването на новата билетна система и по изграждането на системата за контрол на трафика, която ще осигури по-бързото предвижване на автобуси и тролейбуси на градския транспорт. Самата билетна система, освен удобството и по-добър контрол и функционалност, ще даде голямо преимущество на варненци, а именно - на цената на един билет, в определен часови интервал, те ще могат да използват няколко линии. В момента поради липсата на билетна система това е невъзможно", обясни Иван Портних. По проекта трябва да бъде осигурена достъпна среда за хора с увреждания по спирките на високоскоростното трасе, предстои да бъдат поставени и табла, които ще информират за разписанието и движението на автобусите.

Кметът даде и друг пример за промени в реализацията на европейски проект. "Успяхме да спасим проекта за пречиствателната станция на Златни пясъци, като го фазирахме, т.е. получихме съгласието на Брюксел, средствата да бъдат използвани в следващия програмен период. Това дава възможност на общинската администрация да възстанови в бюджет си над 8 млн. лв., с които изпреварващо бе изградено и въведено в експлоатация дълбоководното заустване в морето на водите от пречиствателната станция в Златни пясъци", каза кметът. До дни общината ще подпише договора с МОСВ за изграждане на пречиствателната станция, ще бъде и подменена изцяло канализацията в местността Ален мак.


Виж коментарите (0)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).