Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
Ѕизнес
 риминални
»нституции
ƒруги
„итателски
ѕредвижда се три районни кметства във ¬арна да имат по още един заместник-кмет
јвтор: ѕламена Ќиколова 13:20 / 11.12.2020 оментари (5)2775
©
ѕредвижда се увеличаване на бро€ на заместник-кметовете на три районни кметства във ¬арна. ќбщинските съветници от ¬р  "—труктура и общинска администраци€У одобриха предложението за пром€на в структурата и числеността на администраци€та на районите "ќдесосУ, "ћладостУ и "¬ладислав ¬арненчикУ, но крайното решение ще бъде взето от местни€ парламент.

¬ мотивите за предложението се посочва, че след приключване на големите инфраструктурни проекти, финансирани от европейските програми, приоритетите на ќбщина ¬арна са насочени към подобр€ване на периферната инфраструктура Ц ремонти на малките улици и на междублоковите пространства, изграждане на зони за отдих, детски и спортни площадки, паркинги във всички райони на града. –еализаци€та на тези дейности, част от които вече са в процес на изпълнение, а други са заложени в перспектива, изисква стриктно наблюдение, координаци€ и контрол. “ова предполага и наличието на повече длъжности с ръководни и организационни функции.

Ќаред с това се отчита и увеличен обем работа в районните администрации. Ќа кметовете на райони са възложени контролни функции по отношение на дейностите, свързани със сметопочистване и сметоизвозване, поддържане на зелената система, прокопавани€ на улични платна и тротоари, управление на етажната собственост, програмите за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и др., се посочва в мотивите.

„леновете на комиси€та одобриха и промени в числеността на ќѕ "ѕаркинги и син€ зонаУ. ѕредпри€тието управл€ва –ибарско пристанище-¬арна † в "јспаруховоУ и предстои да поеме управлението на пристанище " арантинатаУ след въвеждането му в експлоатаци€. «а нормалното и ефективно обслужване на двете пристанища е необходимо увеличаване на персонала. ƒлъжностното щатно разписание ще бъде допълнено с 21 души, с което общата численост на ќѕ "ѕаркинги и син€ зонаУ ще стане 244 служители. †

Ќа днешното онлайн заседание съветниците одобриха също правилниците за работата на общинските предпри€ти€ †"”правление на проекти и озелен€ванеУ, "—порт-¬арнаУ, "“ранспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движениеУ и †"ѕаркинги и син€ зонаУ и съответните организационно-управленски структури.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ћарт 2023 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
√радски€т транспорт в —офи€
“¬ и шоу сезон 2022/2023 г.
¬ойната в ”крайна
–ужа »гнатова попадна под ударите на прокуратурата
ѕарламентарни избори 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg

«а реклама:
“арифи (виж)
тел.: 0887 45 24 24
office@mg24.bg

≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2022 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: