Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предвижда се три районни кметства във Варна да имат по още един заместник-кмет
Автор: Пламена Николова 13:20 / 11.12.2020Коментари (5)3562
©
Предвижда се увеличаване на броя на заместник-кметовете на три районни кметства във Варна. Общинските съветници от ВрК "Структура и общинска администрация“ одобриха предложението за промяна в структурата и числеността на администрацията на районите "Одесос“, "Младост“ и "Владислав Варненчик“, но крайното решение ще бъде взето от местния парламент.

В мотивите за предложението се посочва, че след приключване на големите инфраструктурни проекти, финансирани от европейските програми, приоритетите на Община Варна са насочени към подобряване на периферната инфраструктура – ремонти на малките улици и на междублоковите пространства, изграждане на зони за отдих, детски и спортни площадки, паркинги във всички райони на града. Реализацията на тези дейности, част от които вече са в процес на изпълнение, а други са заложени в перспектива, изисква стриктно наблюдение, координация и контрол. Това предполага и наличието на повече длъжности с ръководни и организационни функции.

Наред с това се отчита и увеличен обем работа в районните администрации. На кметовете на райони са възложени контролни функции по отношение на дейностите, свързани със сметопочистване и сметоизвозване, поддържане на зелената система, прокопавания на улични платна и тротоари, управление на етажната собственост, програмите за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и др., се посочва в мотивите.

Членовете на комисията одобриха и промени в числеността на ОП "Паркинги и синя зона“. Предприятието управлява Рибарско пристанище-Варна   в "Аспарухово“ и предстои да поеме управлението на пристанище "Карантината“ след въвеждането му в експлоатация. За нормалното и ефективно обслужване на двете пристанища е необходимо увеличаване на персонала. Длъжностното щатно разписание ще бъде допълнено с 21 души, с което общата численост на ОП "Паркинги и синя зона“ ще стане 244 служители.  

На днешното онлайн заседание съветниците одобриха също правилниците за работата на общинските предприятия  "Управление на проекти и озеленяване“, "Спорт-Варна“, "Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение“ и  "Паркинги и синя зона“ и съответните организационно-управленски структури.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: