Прехвърлят Белодробна болница към друго здравно заведение?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:46 / 07.11.2022
1431
Да бъде прехвърлена дейността на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания във Варна към друго лечебно заведение, а не да бъде закрита. Предложението е на работна група от съветници, на която ОС-Варна делегира да проучи възможностите за продължаване на дейността на Тубдиспансера-а, поради много тежкото му финансово състояние.

Това съобщи за Радио Варна проф. Анелия Клисарова от работната група. На заседанието на варненския Общински съвет утре, 08.11.2022 г., се очаква тя да постави въпроса за необходимостта от спешно финансиране на болницата, за да не й бъде спряно електрозахранването от 21-ви ноември, както обяви ЕНЕРГО ПРО.

От Комисията по здравеопазване сме изпратили становище и до Комисията по финанси и бюджет и до председателя на ОС-Варна Тодор Балабанов, но не мога да гарантирам, че предложената от нас точка ще бъде приета. Ще видим утре как ще се развият нещата, допълни проф. Клисарова. Покриване на задълженията, за да има бъдеще болницата.

Тя посочи като възможен вариант прехвърлянето да бъде и към някоя от болниците във Варна – УМБАЛ"Св.Марина" или МБАЛ "Св. Анна". В работната група са още общинските съветници проф. Антоанета Цветкова и д-р Ивайло Митковски.

Условие за прехвърлянето, обаче е да бъдат покрити всички финансови задължения на лечебното заведение. Мислите ли, че с такива задължения някоя друга болница би се съгласила да приеме дейността Тубдиспансера? Попита риторично проф.Клисарова. 

10 месеца без заплати

Екипът на Тубдиспансера работи без заплати вече 10 месеца, на са напуснали само две медицински сестри, засега и така останахме 38 човека, това коментира за Радио Варна днес директорът на болницата доц. Христо Ганчев.

Днес при колегите в София пускат парното, а ние не можем да си купим нафта, заради блокираните сметки, допълни доц.Ганчев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).