Прекрасно архитектурно "бижу" се възроди в центъра на Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
10:01 / 04.06.2020
3584
Прекрасно архитектурно "бижу" се възроди след рестраврация в центъра на Варна, научи Varna24.bg. Къщата е част от "огърлицата" на старите паметници на културата по бул. "Княз Борис". Ето какво коментира кметът на Варна Иван Портних в социалната мрежа по повод реставрацията:

"Една от уникалните къщи в центъра на Варна, строена през 1912 г. - на бул. "Княз Борис" № 30, вече е напълно обновена и привлича погледите на минувачите с прекрасната си фасада! Поздравления за собствениците! Радвам се, че със съвместни усилия красотата на Стара Варна постепенно се връща по улиците на града.

Още през 2014 г. Община Варна издаде указания за укрепване на сградата, издирени бяха и 20 собственици на имота. Година по-късно бе издадена заповед за реставрация, в която се изискваше изготвяне на проект за главната фасада и покрива на сградата, възстановяване на автентичния облик на партера и конфигурацията на покрива към улицата. Проектът е одобрен от Национален институт за недвижимо културно наследство и Министерството на културата. Продължаваме работа!"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).