Прекратиха скандалната обществена поръчка за 190 млн. лв. за пътищата във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:44 / 01.09.2011
2932
Скандалната обществена поръчка за 190 млн. лв. за строителство на нови пътища и улични ремонти на територията на община Варна е прекратена. Това става ясно от сайта на Агенцията по обществени поръчки. Процедурата е спряна в петък /26 август/, два работни дни преди да бъдат отворени офертите. В мотивите за прекратяването са изписани процедурни пропуски.

Припомняме, че по-малко от три месеца преди изборите, Община Варна обяви конкурс за възлагане на обществена поръчка за строителни и ремонтни работи на стойност 190 млн. лв. без ДДС, при условие, че годишният бюджет на Варна е малко над 200 млн. лв. Така фирмите, спечелилите поръчката точно преди изборите, получават правото да извършват всички ремонти на територията на града, включително и петте населени места Звездица, Константиново, Тополи, Казашко и Каменар чак до 2014 година.

Обяснението на градоначалника Кирил Йорданов бе, че договорите на сегашните фирми, поддържащи уличната мрежа, изтичат в края на годината и от следващата година няма да има кой да поеме дейността им. Така и не стана ясно обаче защо в условията на икономическа криза, общата сума за изпълнението на поръчката е с 50 млн. лв. повече спрямо стойността й по досегашните договори.

В отговор пък Общинският съвет във Варна прие решение, с което задължи кмета на града Кирил Йорданов да отмени скандалната обществена поръчка. Още тогава местните депутати признаха, че решението има по-скоро морално измерение, отколкото правна стойност.

Източник: Днес +


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Близки кадри на катастрофата, при която шофьор на Мерцедес се заб...
Фирмата, преасфалтирала пътя след катастрофата с НСО и Петков, не...
Няма край! Тежка катастрофа във Варна, автомобил се заби в спирка...
Снимки от катастрофата на пътя Варна-Добрич: Било е страшно!
Обявиха опасност за обилни валежи в осем области за утре
Състоянието на жената от катастрофата с НСО и Кирил Петков се под...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).