Прекръстват градинката на "Севастопол" на "Роналд Рейгън"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
16:45 / 29.04.2011
4605
Любимото място за срещи на варненци - градинката на "Севастопол" може да получи името на американския президент Роналд Рейгън, управлявал от 1980 до 1989 г. Това стана ясно на днешното заседание на комисията по култура към местния парламент. Предложението бе внесено от кмета Кирил Йорданов, като негови инициатори са няколко общински съветници. Поводът за именуването е 100 годишнината от рождението на Рейгън, а изборът - значителният му принос за най-новата световна история. Градоначалникът е на мнение, че при наличие на годишнини на бележите държавници като Маргарет Тачър, Михаил Горбачов и други, на тях могат да бъдат кръщавани улици, булеварди или алеи.

Имаме достатъчно именити българи, на които може да бъде кръстен този централен площад, бе реакцията на Валентин Милков от "Нашият град" и Павел Христов от ГЕРБ. Като не чак толкова лоша определи идеята Орлин Симеонов също от ГЕРБ, според когото все пак става въпрос за история. Той настоя и предложението да бъде подложено на по-широко обсъждане, а именно на заседание на Общинския съвет, каквото и решение бе взето в крайна сметка.

Източник: "Позвънете: ВестникЪт"


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).