Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прекъсвачите изключиха, поради остатъчна влага по ел.инсталациите на ул. "Горна студена"
Автор: Екип Varna24.bg 15:52 / 23.06.2014Коментари (0)1672
©
В продължение на четири денонощия аварийни екипи и специалисти на ЕНЕРГО-ПРО работят заедно с екипи на Пожарна безопасност и защита на населението (ПБЗН) за нормализиране на ситуацията в районите, пострадали от водната стихия.

В началото на бедствието, на 20 юни сутринта, на територията на Североизточна България бяха изключили 28 електропровода средно напрежение. 23 124 клиента бяха без електричество. Благодарение на усилената денонощна работа на екипите на ЕНЕРГО-ПРО и на ПБЗН, в края на същия ден беше възстановено електрозахранването на 19 000 от тях. Без ток все още бяха 4 142 клиента на територията на областите Варна, Добрич и Велико Търново. Аварийните екипи продължиха да работят и през почивните дни. 

На 21 юни (събота) без електричество бяха 718 клиента, от които 701 в района на Добрич, където отделни участъци от града продължават да бъдат под вода и поставянето на съоръженията под напреженията е технически недопустимо с оглед безопасността на хората.

Днес ситуацията е значително подобрена, но все още има места, където подаването на електричество създава риск за сигурността на хората.

Във Варна електрозахранването на всички клиенти, чиито инсталации не застрашават живота и здравето на хората, бе възстановено още в събота, на 21 юни. Жилищната кооперация на ул. Горна Студена 48 в квартал Аспарухово, която се намира непосредствено до напълно унищожения трафопост 595, бе захранена по временна линия. В отделни къщи електричеството все още е изключено от съображения за сигурност. На повечето от тях електрозахранването беше възстановено още в петъчния и съботния ден, но впоследствие автоматичните прекъсвачи изключиха, поради остатъчна влага по инсталациите. Екипите на компанията продължават и днес да възстановяват електричеството на тези адреси, където е гарантирана безопасността на хората.


В град Добрич без електрозахранване са 2 трафопоста, които доставят електричество на 501 клиента, предимно битови. Ситуацията в района на булевард "Русия" и хуманитарната гимназия се усложнява от това, че отводнените трафопостове отново се напълваха с вода, която прииждаше от почвата наоколо и наводнени мазета на сгради. В случай че не възникнат допълнителни усложнения, очакваме трафопост "Дунав 3", който захранва около 440 клиента в четири блока на бул. "Русия", да бъде включен до края на днешния ден. Екипите на компанията п

©
родължават да почистват разпределителни касети и електромерни табла в блоковете. На места се налага дори да почистват и общи части във входове, за да достигнат до таблата, което отнема допълнително време. Още по-сложна е ситуацията с трафопост "Детска градина", който захранва района на хуманитарната гимназия в Добрич. Трети ден екипи на ПБЗН отводняват терена около трафопоста, но там продължава да нахлува насъбрала се подпочвена вода. ЕНЕРГО-ПРО има готовност да възстанови електрозахранването на трафопоста, след като бъде отводнен районът.

Във Велико Търново ситуацията се нормализира. Без електрозахранване е само един трафопост в Горни Еньовци, където има свлякла се земна маса. Там екипите продължат да работят за пълното възстановяване на съоръжението.
Координираните действия на институциите създадоха условия за поетапното отстраняване на щетите по електроразпределителната мрежа от природната стихия.
ЕНЕРГО-ПРО благодари на екипите на Пожарна безопасност и защита на населението, които съдействаха за отводняване на електроразпределителните съоръжения, в резултат на което стана възможно тяхното нормално функциониране и възстановяване електрозахранването на клиентите.



Още по темата: общо новини по темата: 444
20.06.2021 »
19.06.2020 »
13.08.2019 »
19.06.2019 »
12.04.2019 »
29.08.2018 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: