Премахнаха знака за заплащане на винетка от Варна до с.Тополи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:53 / 03.06.2020
5025
Поставеният пътен знак в участъка от пътя Варна – Тополи, който указваше, че трябва да се заплаща винетна такса, вече е премахнат, след подаден сигнал от Радио Варна до Агенция "Пътна инфраструктура". Знакът указваше, че след изхода на града трябва да се заплаща електронна винетка, а въпросният участък е освободен от заплащането на такава.

Проверка показа, че непосредствено след табелата за изход от Варна е поставен знакът  "Д25.1 "За използването на пътя се изисква платена винетна или ТОЛ такса".

Същият участък обаче е освободен от заплащане на винетка за 2020 година, според споразумение с Агенция "Пътна инфраструктура", в което бе определено в района на Варна да бъдат освободени от винетки 6 пътни участъка. Въпросният участък е пътят, по който варненци стигат до новите гробища на село Тополи.

След официално запитване от Радио Варна, от Агенцията обясниха в писмен вид, че знакът е поставен преди решението на министерски съвет от края на месец февруари. Предстои актуализиране на знаците, което се е забавило заради противоепидемичната обстановка.

Днес знакът е премахнат.

На негово място ще бъде поставен пътен знак Д25.2 "За използването напътя се изисква само платена ТОЛ такса“, тъй като за превозните средства над 3,5 т,пътуващи по първокласния път Тол таксата е задължителна.

От АПИ уверяват, че няма санкционирани шофьори на леки автомобили.

6 пътни участъка в района на Варна бяха освободени в началото на тази година от заплащенто на електронна винетка. Тези участъци са:

-участък от републикански път от I-9 от изхода на град Варна до КК "Златни пясъци" (обръщач след отбивка на пречиствателна станция Златни пясъци);

-участък от републикански път I-2 (пътят за село Тополи) - от изхода на град Варна до кръстовището с пътя за новите гробища;

-участък от републикански път III-2008 – продължението на ул. "Девня“ в посока село Казашко;

-участък от републикански път III -9004 - пътят за село Константиново и за Звездица;

-участък от републикански път III - 902 - от изхода на град Варна до разклона на с.о. Добрева чешма (пътят за село Кичево);

-участък от АМ "Хемус" - от изхода на град Варна до пътен възел "Летище“.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).