Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Премахват стари съоръжения, които не се вписват в градската среда на Варна
Автор: Велизара Ангелова 19:07 / 13.05.2024Коментари (4)2594
©
Започна измиването на спирките на градския транспорт и остойностяването на щетите по тях, информира заместник-кметът Диан Иванов.

Кметът Благомир Коцев нареди премахването на всички преместваеми съоръжения, които не отговарят на очакванията на гражданите за естетически издържана и приветлива градска среда. Някои от тях, като нефункциониращи от години телефонни кабини, метални конструкции за външна реклама, детски атракциони и други, вече са демонтирани от централните части на Варна, отбелязаха в отчет пред кмета служители на отговорните дирекции, съобщи Общината.

В момента тече проверка и на всички преместваеми търговски обекти на територията на общината. Проверяват се разрешителните им документи и захранването им с електричество. По време на оперативка на администрацията днес районните кметове бяха ангажирани да засилят контрола на търговските обекти, които замърсяват, най-често с хранителни отпадъци и опаковки. Вече има глобени собственици, на други са издадени предписания за по-редовно почистване.

Утре започва поетапната подмяна на неработещото осветление в Морската градина, докладваха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" (ИИБ). Предстои рехабилитация на съоръженията и в централната част на града.

Също във връзка с привеждането на градската среда в по-приветлив за гражданите и туристите вид започна измиването на спирките на градския транспорт. Заместник-кметът Диан Иванов, в чийто ресор е общинската собственост, информира, че най-малко 200 спирки ще бъдат почистени. Успоредно с това ще започне и поетапното отстраняване на щетите по тях. С приоритет ще бъдат най-натоварените спирки, откъдето минават повече автобусни линии.

По време на сутрешната оперативка беше решено да започне процедура за концесиониране на обществените тоалетни на територията на общината, включително и в Морската градина. Отчетено беше, че те от години не се поддържат и се нуждаят от основен ремонт. В парка функционират самопочистващи се санитарни контейнери, но те често стават обект на вандалски набези, информираха от общинското предприятие по озеленяване.  

Предприети са действия за възстановяване на захранването на чешмата на Крайбрежната алея под Морското казино. Преди пускането на водата ще бъде взета проба от Регионалната здравна инспекция, информираха от ресорната дирекция.

Кметът Коцев изиска още пълен доклад за състоянието и необходимостта от ремонт на всички платформи и асансьори в подлезите, голяма част от които не работят поради вандалски набези. През миналата седмица са подписани договорите за ремонт. Предстои възлагане и до края на тази седмица ще има работещи платформи, увериха от дирекция ИИБ.

Районните кметове информираха, че фирмите, ангажирани с косенето на тревните площи, нямат достатъчно наети работници и това затруднява работата във всички части на града. Въпреки това, почти навсякъде е приключила първата коситба. Обмисля се възможността през следващата година Общината да проведе открита процедура по възлагане на дейностите. Кметът Коцев поиска паралелно с тези косенето да започне и резитба на клоните, които пречат на преминаването на пешеходци и затрудняват видимостта на водачите.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.05.2024 г.
0
 
 
чайките и гълъбите и котките не пречат на никого, какво са ти виновни тези прекрасни животиннки човеко, дюнерите да си чистят и толкова
Aнонимен
на 13.05.2024 г.
0
 
 
Браво!!!Нещо СМИСЛЕНО.
Aнонимен
на 13.05.2024 г.
0
 
 
Браво звучи много добре. Как е възможно във морската градина а и във града да няма градски тоалетни? И второто нещо което искам да попитам е до кога тези два (кенефс) така наречени дюнери до съда ще замърсяват целия район, лятото ще ти залепнат подметките за плочките,чайки гларуси гълаби всякаква смрад бездомни псета и прочие и то във асла центъра на Варна. Благодаря
Aнонимен
на 13.05.2024 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Специализирани полицейски операции в страната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Почина писателят Алек Попов
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: