Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Премиера на мюзикъла "Коса" в Летния театър на Варна
Автор: Пламена Николова 09:46 / 25.06.2021Коментари (0)2474
Премиерата на "Коса" в Опера в Летния театър и ММФ "Варненско лято" предстои на 1 юли, 21.00, Летен театър-Варна. 

Ето какво споделят Виктор Ибришимов – Клод и Нора Караиванова – Дион пред Виолета Тончева:

- Как се чувстваш като Клод, онзи може би най-запомнящ се образ от прочутия филм на Милош Форман?

- Клод показва проблемите на средностатистическия американец и въобще на средностатистическия човек, който е изправен срещу машината на държавата и политиката, срещу войната и интереси, които нямат нищо общо с него. Още с излизането си мюзикълът  предизвиква бурна реакция от страна на правителството, така че той е провокативен. Както всеки мюзикъл, така и "Коса“ трябва да забавлява. Но накрая в него има и една горчивина, която е важна и която се надяваме да успеем да предадем на зрителите.

Иначе като Клод във Варна се чувствам едновременно на работа и на море, слънцето грее днес и - както каза Нора преди малко, екипът е чудесен, репетираме сериозно и очакваме хубава премиера.  

Откъде тръгна твоята история с "Коса“?

- "Коса“ е моя сбъдната мечта, защото аз ужасно обичам този мюзикъл и доста дълго време чаках някой да го постави някъде. Още в началото, когато разбрах, че Борис Панкин прави "Коса“ във Варна, веднага му се обадих и поисках да бъда част от екипа.

- Избра ли си героинята или режисьорът те разпредели в ролята?

- Избрах си я, а г-н Панкин ми помогна да я обогатя. Вълнува ме не само музиката, но и смисълът, заложен в мюзикъла – бунтарския дух на младите, който е актуален и днес. Рок музиката също е близко до мен, така че съм щастлива с "Коса“ във Варна. Сработихме се добре в екипа от самото начало, между нас има някаква магия, като едно семейство сме. Вярвам, че публиката също ще го усети.

- "Коса“ изразява бунта на младите американци срещу войната във Виетнам, като отправя послание за мир и любов. Бунтът или любовта – кое от двете надделява в съвременния прочит?

- Намираме се в доста интересни времена, бих ги определила дори като леко студена, фармацевтична война, така че с "Коса“ сме доста актуални. Разбира се, всички трябва да бъдат внимателни към своето здраве и здравето на близките си. Но ние като млади хора носим бунта на "Коса“ в себе си.

Виктор Ибришимов е роден в София, в семейството на актрисата Христина Ибришимова и аниматора Христо Ибришимов. Завършва бакалавърска степен "Класическо пеене“ в Националната музикална академия "Панчо Владигеров“ в София и магистратура по Музикален театър в Кралската музикална академия в Лондон. Гласът му звучи във филма "Аладин" на Гай Ричи, където озвучава вокалните изпълнения на Аладин. В Лондон участва в Off West End спектакли. Връща се за кратко в България, където го очакват изкусителни предложения за участия в мюзикъли, на които той не може да устои и не съжалява за това. Виктор Ибришимов изпълнява главни роли в мюзикълите "Че“, "Евита“, "Кабаре", "Парижката Света Богородица" на Пловдивската опера, "Компания“ на НТ "Иван Вазов“ и "Коса“ на Държавна опера Варна.

Нора Караиванова е родена в Горна Оряховица. Завършва средното си образование в паралелка с профил "Телекомуникации, електроника и електротехника", занимава се с музика при вокалния педагог Аделина Колева и завършва "Поп и джаз пеене" в Националната музикална академия. Участва в "Хит минус едно“, пее с Графа, с който печелят трето място в конкурса "Бургас и морето“, класира се на второ място в Music Idol 2008, става артист на Вирджиния Рекърдс. Сама пише текстовете на песните си, сред които “It’s Not Right" е селектирана за Евровизия 2009. Последният й сингъл е "Като океан“, с неин текст и музика на Бисер Иванов, китариста на Лили Иванова. Нора се гордее с  това, че "най-великата певица на България“, като тя нарича Лили Иванова, пее неин текст в песента "Сам“. Но най-голямата гордост на Нора е прекрасният й малък син с победното име Виктор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Лоша инфраструктура във Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (416) 14%
Добре, но можеше и по-добре (390) 13%
Не се справи (573) 19%
Пълна трагедия (1601) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: