Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Премиерната постановка "Графиня Марица" ще се играе на закрито заради променливото време
Автор: Пламена Николова 18:16 / 17.06.2021Коментари (0)1509
Поради нестабилните метеорологични условия преместваме премиерната "Графиня Марица" на закрито, Основна сцена на Варненска опера. Датата и часът остават същите - 18 юни, 21.00 часа, съобщиха от пресцентъра на културната институция. Закупените билети важат без заверка. 

Ето и откровенията на солистите:

Илина Михайлова – Графиня Марица:

В "Графиня Марица“ сме великолепен ансамбъл от колеги и приятели, всички заедно живеем в темата. Отговорността е огромна, защото честваме и юбилейната постановка на Вера Немирова. Тя намира винаги начин да накара артиста да надскочи себе си, да направи крачка напред и да се завърне в къщи след репетициите обогатен. Емоционално и с наострени сетива виждаш света по различен начин. Огромно благодаря за това, че си с нас, Вера, ние имаме нужда от теб. Радвам се, че години наред съм част от оперния театър в моя роден град, който обожавам. С нашата "Графиня Марица“ казваме една много важна истина за живота – "Любов, къде си?“, както пее Марица. В днешно време, когато изразяваме любовта си пред компютри и телефони, е важно да осъзнаем, че любовта означава нещо съвсем друго. Означава да си заедно с някого и да го правиш щастлив.

Пламен Райков - Тасило:

Образът на Тасило е мечтана оперетна роля за всеки артист. По принцип "Графиня Марица“ е едно от най-хубавите заглавия в оперетния жанр. То ни казва, че любовта е вечна. За втори път участвам в постановка на "Графиня Марица“, образът на Тасило ми допада във вокално и артистично отношение и ми носи огромно удоволствие. Благодаря на Илина Михайлова и Ирина Жекова, моите прекрасни партньорки в ролята на Графиня Марица. Работихме интензивно с режисьорката Вера Немирова и мисля, че се получи добър резултат. Според нейната концепция Тасило не е вече разорен граф, а бивш артист, тенор с голяма кариера, който се наема като интендант в провинциален театър, откъдето пък е започнал артистичният път на Марица. Тасило се опитва да възроди театъра, а това иска и Марица, която се завръща в своя театър, за да търси любовта. В нашата постановка Тасило и Марица не са граф и графиня, а двама бивши артисти – това е интригуващото. Образът на Тасило ми е удобен, не ми се налага да правя кой знае какви промени в характера си, за да го пресъздам достоверно. Надявам се да съм постигнал това, което Вера Немирова иска. Освен всичко това, на сцената има и мотоциклет, което за мен като заклет мотоциклетист е страхотно.

Лилия Илиева – Лиза:

Бях изключително щастлива, когато разбрах, че получавам ролята на Лиза, не само защото артистът винаги се радва, когато го избират. Влюбвам се във всяка нова роля, заживявам с нея и тя веднага се превръща в център на моя свят. Така стана и с Лиза. Прекрасно работих с всички от екипа, те са не само добри професионалисти, но и добри колеги, репетициите ни минаваха неусетно. Най-хубавото е, че за мен любовта на сцената и в живота съвпадат. Лиза и Коломан Жупан са влюбени, както аз и Велин сме влюбени. С изключение на някои малки подробности от характера на Лиза, аз всъщност до голяма степен изразявам себе си. Заедно с нея аз търся най-чистите, най-хубавите емоции, освен към любимия, и към брат си. Лиза е много привързана към по-големия си брат Тасило, аз също имам брат, само че той е по-малък от мен, но така или иначе любовта между брат и сестра също е заложена в "Графиня Марица“.

Любовта ми към сцената тръгна от Варненската детско-юношеска опера, където от дете се занимавах с танцов театър, пластика, двигателна култура, пеене, говор и всичко това ми даде добра основа за бъдещите ми сценични изяви. На по-късен етап имах шанса да бъда приета и в професионалния модерен балет Арт Денс с хореграф Нина Козина, където 12 години танцувах и се развивах в най-различни стилове. Паралелно с музикалното ми образование в НМА "Панчо Владигеров“, завърших и Международни икономически отношения във ВСУ, където освен икономика, учехме и маркетинг, и пиар, така че и това образование допринесе за разширяване на кръгозора ми. Но не икономиката ме привлича, а комуникацията с хората, сцената, живото изкуство. В този смисъл ролята на Лиза за мен е още една възможност да изразя себе си като артист. Стремя се всеки следващ ден да се развивам вокално, театрално и движенчески, както и с всяка следваща героиня. Моята Лиза ми казва, че трябва да сме искрени и чисти, да се радваме на големите и на малките неща, да обичаме, да сме добри.

Велин Михайлов – Коломан Жупан:

Ролята на Коломан Жупан се появи в много подходящ момент в живота ми. Дълго време мечтаех за тази оперета, защото най-добре се чувствам в този жанр. А Вера Немирова е може би най-хубавият подарък, който ми се е случвал в последно време във Варненската опера. Да се докоснеш и да работиш с такъв човек е като дар божи.

Различен от всички останали, моят герой е колоритен, много активен на сцената. Коломан Жупан се представя за барон, той си е купил тази титла, но е свинар. Всъщност той е изцяло  положителен образ и неговият колорит внася специфика и придава цвят на представлението. Отдавна познавам в детайли образа и го играя с голямо удоволствие. Много се зарадвах, когато още на първата репетиция Вера Немирова забеляза това и поиска от мен да измисля характерни стъпки и движения, които да правя в края на всяко изявление на Коломан Жупан. Казах си, ето това е точно работа за мен, така и изградих образа, като включих дори малко акробатика, която впрочем е задължителен елемент в унгарската оперетна традиция. Въобще в репетиционния процес на "Графиня Марица“ нямаше нещо, което да не се получава, всичко ставаше бързо и леко. Радвам се, че съм заедно с Лилия и в "Графиня Марица“, където тя е моята Лиза. Нас двамата сцената ни събра и на сцената ние се раздаваме докрай. Любовта ни се предава на нашите герои и зрителите няма как да не го усетят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: