Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Премиерът Борисов във Варна: Бул. "Цар Освободител" е следващата задача!
Автор: Пламена Николова 13:13 / 04.01.2021Коментари (3)4451
Както Varna24.bg съобщи, в първия работен ден на новата година премиерът Бойко Борисов направи огледи на нови обекти във Варна, заедно с кмета Иван Портних.

Разгледано бе новото рибарско пристанище "Карантината" в Аспарухово. Проектът, на обща стойност 13,4 млн. лв., е реализиран по Програмата за морско дело и рибарство, със съфинансиране от Община Варна. Общо капацитетът на пристанището е за 116 плавателни съда, в това число за 103 лодки, 8 места за кораби с дължина 18-24 м и 5 места за кораби над 24 м. Готова е основната сграда, като на първия етаж е предвидено да има рибна борса - за пресен улов. Най-атрактивната част на сградата е покривът, оформен амфитеатрално, с прекрасна панорамна гледка към морето. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. "Първи май", както и облагородяване на прилежащите зони, обясни кметът Иван Портних. "Помня, че тук беше бунище, а сега изглежда много добре. Мисля, че варненци оценяват това, което държавата прави за Варна в последните години“, каза премиерът Борисов. 

По-късно бе разгледан и новият многофункционален спортен комплекс в район "Владислав Варненчик". Той е разположен на площ от 30 дка, върху които са изградени модерна спортна зала с РЗП 3718 кв. м., 280 места и подземен паркинг. В комплекса има футболно игрище, игрища за футбол на малки врати, за баскетбол, волейбол, два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ролери, фитнес на открито, детски кът, паркова зона. Обектът е на стойност 7,2 млн. лв., осигурени от бюджета на общината чрез финансов заем.

"Всичко това се прави в условията на пандемия - стадиони, игрища, зали, площадки, за да могат хората да ги ползват", заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той припомни, че правителството продължава да помага на Варна. За тази година вече са осигурени 8 млн. лв. облагородяване на "Кайсиева градина" и 31,2 млн. лв. за изграждане на 12 нови сгради и пристройки на училища, детски градини и ясли в морската столица. "Булевард "Цар Освободител" е следващата задача, заяви премиерът Борисов. Кметът припомни, че проектът предвижда разширение на трасето - от бул. "Христо Смирненски" до летището, с което ще бъде облекчен трафика в посока кварталите - центъра. Реализацията му е обвързана и с изграждането на модерна градска железница, за която Община Варна вече е възложила предпроектно проучване. Тя ще осигури бърза връзка на морската столица с новата индустриална зона в Аксаково.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.01.2021 г.
0
 
 
Тия двамата мошенника може ли да са толков нагли и нахални? Оставка! Бул. Левски е плувен басейн, бул.Девня не се кара!!! В Аспарухово пътя вече е повреден от хубавото изграждане.Какви глупости плещите на хирата бе?От приятели строили пристанището зная, че са използвани материали с лошо качество, но всичко е било и да се бърза да се завърши преди изборите. Оставка!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: