Премръзналият Гьокан на топло в забавачка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:26 / 18.12.2009
1481
Зъзненето на 4-годишния Гьокан Хасанов ще свърши в първия работен ден от новата година. Дотогава той ще продължи да стои на открито на Колхозния пазар с майка си, но след среща със зам.-кмета на Варна Коста Базитов момченцето се сдоби с място в новата детска градина в кв. „Аспарухово". След проведения разговор между майката на детето Нигяр Хасанова и Базитов стана ясно, че жената през последните месеци не е успяла да окомплектова необходимите за кандидатстване в забавачка документи според изискванията, а освен това е пропуснала всички срокове. „Не съм доволна от решението Гьокан да ходи в „Аспарухово", тъй като това ще ми коства по 4 лева на ден за пътни разноски, а аз работя за по 15 лв. надник", коментира майката.

„Децата са грижа първо на родителите и след това на властите", коментира на свой ред зам.-кметът. Въпреки че законът не задължава общините да осигурят забавачка за всяко дете, Варна в това отношение има инвестиционен план, който изпълнява. „Хората трябва да спазват правилата и да се възползват от предоставените им възможности", посочи Базитов, визирайки настояванията на Хасанова синът й да посещава забавачка в центъра на Варна за по-голямо удобство.

Източник: в. "Народно дело"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои
Един от най-големите конкуренти на варненското пристанище с инвес...
Икономист: Заплатите обърнаха демографската криза
Интересна изложба ще зарадва варненци
Свикаха кризисен щаб заради бурята във Великотърновско
Изпратиха златните момичета от лагера край Варна с церемония за О...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).