Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Преобразяват до неузнаваемост училища и детски градини във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:07 / 15.10.2015Коментари (5)3477
Бивши и настоящи ученици от
ГПЧЕ "Йоан Екзарх":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Инвестиционни проекти на Община Варна предвиждат цялостно или частично преобразяване на училища и детски градини във Варна, научи Varna24.bg.

Финансирането за това се очаква да дойде по Приоритетна ос 1 на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. Общият индикативен размер на безвъзмездната финансова помощ за Община Варна е до 84 107 332,00 лв. 

Според проектите се предвижда разширение на базата на ЦДГ №30 "Мечо пух" в кв. "Чайка" с нов корпус за 4 градински групи и физкултурен салон.

Проектът е с обща застроена площ от 1014 кв. м., от които три корпуса на 2 етажа със застроена площ 660 кв. м. и един едноетажен с 354 кв. м.
Следващият проект е за реконструкция, основен ремонт и прилагане на мерки за енергийна ефективност на сградата на СОУ "Пейо Крачолов Яворов". 

Инвестиционният проект включва подмяна на ел. инсталацията в столовото помещение, подмяна на цялата ВиК инсталация на сградата и двора, подмяна на цялата отоплителна и вентилационна инсталация, проектиране на необходимия брой места за паркиране, проектиране на площадково осветление, проектиране на пожароизвестителна инсталация.

Реконструкция, основен ремонт и прилагане на мерки за енергийна ефективност се предвижда и за сградата на СОУ "Димчо Дебелянов" в район Одесос. 

Проектът включва реконструкция и преустройство на едноетажното тяло във физкултурен салон, подмяна на цялата покривна конструкция на сградата, подмяна на ел. инсталацията в столовото помещение, създаване на достъпна среда, затваряне на съществуващ пешеходен подлез в двора на училището.

Очаква се разширение на базата на ЦДГ №44 "Крилатко" - кв. "Възраждане", с нов корпус за 6 градински групи и физкултурен салон.

Проектът включва изграждането на нов корпус за шест градински групи от целодневен тип - за общо 150 деца, както и прилежащ физкултурен салон.

Реконструкция, основен ремонт и прилагане на енергоефективни мерки ще има и за филиалната сграда на ОУ "Константин Арабаджиев", район "Одесос". 

Проектът включва извършване на конструктивни мерки като укрепване на гредореда, интегриране на антисеизмично осигуряване на сградата, частични укрепителни дейности. Външното пространство също ще бъде ремонтирано, като ще бъде изградена достъпна среда за хора с увреждания, ще бъде възстановена спортната площадка, целият двор ще бъде преасфалтиран. Във вътрешната част се предвижда подмяна на цялата ел. инсталация, нова ВиК инсталация на санитарните помещения, подмяна на системата за локално отопление, подмяна на подовите настилки, пребоядисване на стените, осигуряване на достъпна среда, цялостен ремонт и модернизация на мокрите помещения.

Реконструкция, основен ремонт и прилагане на мерки за енергийна ефективност се очаква да има още за сградите на ГПЧЕ "Йоан Екзарх" и ОУ "Г. С. Раковски", район "Приморски".
Инвестиционният проект включва мерки за носимоспособност на сградата и сеизмичната и осигуреност, монтиране на пожароизвестителна инсталация, площадково осветление на двора, изграждане на прилежащ паркинг, монтаж на асансьор за хора с увреждания и цялостна достъпна среда, както и прилагане на цялостни мерки за енергийна ефективност.
Предвижда се разширение на базата на ОДЗ №10 "Приказка" с нов корпус за 4 градински групи, кв. "Владислав Варненчик"
Проектът включва общо 948 кв. м. застроена площ, от които четири корпуса с обща застроена площ 746 кв. м. и един едноетажен - 202 кв. м.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.10.2015 г.
0
 
 
А къде остана обещания физкултурен салон на кирил и методий?
0
 
 
За какво преобразяване се говори като 40 г. нищо не е направено и родителите виждат същата картина от времето когато са били деца.
0
 
 
Кога ли ще се преобрази неизползваният, изоставен и ненужен бивш стол в сградата на Първа езикова гимназия и на негово място да се направи обещаваната от години Актова зала. Талантливите деца на Първа я заслужават !
0
 
 
А защо, за пореден път, не се предвижда нищо за Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна? Или в тези чалга-времена, това училище вече не е актуално?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Земетресения в България
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: