Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Преподавател по литература беше избран за "Любим учител“ в Математическата
Автор: Екип Varna24.bg 15:17 / 30.06.2015Коментари (0)1655
©
Снимка: Черно море
Преподавателят по български език и литература Нели Филева беше определена за "Любим учител" от учениците на варненската математическа гимназия "Д-р Петър Берон". Повече от 450 младежи от IX, X и XI клас дадоха своя вот в анонимна анкета. В нея те отговориха на въпросите кой е любимият им учител и защо. Най-много гласове събра Нели Филева, която беше силно развълнувана от наградата. "Грамотата е особено ценна за мен, защото това е признание на моите ученици. Разбрах, че да бъда учител е моето призвание още от първата година на следването си и не съм съжалявала за този избор нито за миг" - каза за "Черно море" Нели Филева.

Според началника на Регионалния образователен инспекторат Венцеслава Генова кампанията "Любим учител" е много добра. "Според мен е добре учениците да изкажат мнението си за своите учители, защото те прекарват почти цели си ден в училище заедно и под влияние на преподавателите си малко или много се формират като личности. Кампанията е в подкрепа на усилията на Министерството на образованието и науката да възстанови авторитета на българския учител, който се поразклати в последните години, както и всички морални устои в обществото ни" - коментира Генова.

Поздравителен адрес към учениците и учителите от Математическата гимназия от името на заместник министъра на образованието и науката Ваня Кастрева прочете Иван Такев, началник отдел "Връзки с обществеността" към МОН. По думите на заместник министъра учителите са "духовни родители" за хиляди деца и основният призив към младежите е запазят частичка от характера на любимия си преподавател в себе си.
"Изключително високи са критериите, по които учениците са оценили своите учители. И това са критерии, които те самите са избрали и посочили. Добре е тези качества, които учениците са откроили като задължителни за един учител, да се вземат предвид и от Министерството,когато изработва следващия образователен закон" - подчерта директорът на Математическата гимназия Павлин Петков.

Сред критериите, по които учениците са избрали своя любим учител, са "компетентност", "преподава по разбираем и интересен начин", "изслушва ни и се допитва до мнението ни", "има ясни изисквания", "влиза в тона на младите хора".

Освен във Варна, кампанията се проведе пилотно в още три български града - София, Благоевград и Видин.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Евровизия 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Бюджет 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: