Преподавател по литература беше избран за "Любим учител“ в Математическата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:17 / 30.06.2015
1697
Преподавателят по български език и литература Нели Филева беше определена за "Любим учител" от учениците на варненската математическа гимназия "Д-р Петър Берон". Повече от 450 младежи от IX, X и XI клас дадоха своя вот в анонимна анкета. В нея те отговориха на въпросите кой е любимият им учител и защо. Най-много гласове събра Нели Филева, която беше силно развълнувана от наградата. "Грамотата е особено ценна за мен, защото това е признание на моите ученици. Разбрах, че да бъда учител е моето призвание още от първата година на следването си и не съм съжалявала за този избор нито за миг" - каза за "Черно море" Нели Филева.

Според началника на Регионалния образователен инспекторат Венцеслава Генова кампанията "Любим учител" е много добра. "Според мен е добре учениците да изкажат мнението си за своите учители, защото те прекарват почти цели си ден в училище заедно и под влияние на преподавателите си малко или много се формират като личности. Кампанията е в подкрепа на усилията на Министерството на образованието и науката да възстанови авторитета на българския учител, който се поразклати в последните години, както и всички морални устои в обществото ни" - коментира Генова.

Поздравителен адрес към учениците и учителите от Математическата гимназия от името на заместник министъра на образованието и науката Ваня Кастрева прочете Иван Такев, началник отдел "Връзки с обществеността" към МОН. По думите на заместник министъра учителите са "духовни родители" за хиляди деца и основният призив към младежите е запазят частичка от характера на любимия си преподавател в себе си.
"Изключително високи са критериите, по които учениците са оценили своите учители. И това са критерии, които те самите са избрали и посочили. Добре е тези качества, които учениците са откроили като задължителни за един учител, да се вземат предвид и от Министерството,когато изработва следващия образователен закон" - подчерта директорът на Математическата гимназия Павлин Петков.

Сред критериите, по които учениците са избрали своя любим учител, са "компетентност", "преподава по разбираем и интересен начин", "изслушва ни и се допитва до мнението ни", "има ясни изисквания", "влиза в тона на младите хора".

Освен във Варна, кампанията се проведе пилотно в още три български града - София, Благоевград и Видин.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът: Обявяваме война на боклука във Варна. Ще се налагат санкц...
Бойко Борисов от Варна: Изобщо не се глася за премиер
Гражданин сравни градския транспорт в Пловдив и Варна
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).