Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Преподаватели от НАТФИЗ ще оценяват повече от 100 изпълнения на ученици от Варна и региона
Автор: Пламена Николова 13:40 / 17.02.2021Коментари (0)2066
©
За първа година в журито на Регионалния ученически конкурс "Моята България“ влизат преподаватели от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“. Оценяващата комисия е председателствана от проф. д-р Любомир Гърбев от катедра "Сценична реч“. Проф. Гърбев е драматург, белетрист и лектор с множество публикации и постановки у нас и в чужбина. Гост-лектор и консултант е в национални и частни телевизии и радиостанции. Сред оценяващите е и доц. д-р Пенко Господинов от катедра "Драматичен театър“, познат на широката телевизионна аудитория от ролите му в сериалите "Стъклен дом“, "Седем часа разлика“, "Недадените“, "Забранена любов“ и др. Поканата да журира в раздел "Художествено слово“ прие също актрисата Светлана Ефендулова.

В следващите дни тримата ще изгледат повече от 100 видеа на ученици от Варна и региона, които бяха изпратени на служебната поща, след което ще определят и при кого ще отидат престижните награди.

"Пандемията и невъзможността да се събират много деца на едно място е причината РУК "Моята България“ за първа година да се провежда изцяло в електронна среда от разстояние. Затова няма да има и церемония по награждаване, а отличията ще бъдат изпратени по куриер“, заяви Емилиян Ялъмов, който за втора поредна година е председател на организационната комисия на конкурса.

В раздел "Фотография“ журито на РУК "Моята България“ повежда Юлиян Недев. Членове са Красимир Делчев и Иван Тонов. И тримата са изявени майстори на обектива, които имат зад гърба си множество самостоятелни изложби и големи награди. Критериите, по които те ще класират фотографиите на учениците са: техническо изпълнение, композиционно решение и художествена стойност.

На 15.02.2021 г. изтече срокът за представяне на творбите и в двата раздела. Протоколите с имената на победителите ще бъдат публикувани на официалната уеб страница на ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна, до 28.02.2021 г.

В ХХ издание на РУК "Моята България“ ще бъдат връчени Специална награда на кмета на град Варна, както и първа, втора и трета награда и поощрения във всеки раздел категория и възрастова група.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: