Преподаватели от НАТФИЗ ще оценяват повече от 100 изпълнения на ученици от Варна и региона

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:40 / 17.02.2021
2110
За първа година в журито на Регионалния ученически конкурс "Моята България“ влизат преподаватели от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“. Оценяващата комисия е председателствана от проф. д-р Любомир Гърбев от катедра "Сценична реч“. Проф. Гърбев е драматург, белетрист и лектор с множество публикации и постановки у нас и в чужбина. Гост-лектор и консултант е в национални и частни телевизии и радиостанции. Сред оценяващите е и доц. д-р Пенко Господинов от катедра "Драматичен театър“, познат на широката телевизионна аудитория от ролите му в сериалите "Стъклен дом“, "Седем часа разлика“, "Недадените“, "Забранена любов“ и др. Поканата да журира в раздел "Художествено слово“ прие също актрисата Светлана Ефендулова.

В следващите дни тримата ще изгледат повече от 100 видеа на ученици от Варна и региона, които бяха изпратени на служебната поща, след което ще определят и при кого ще отидат престижните награди.

"Пандемията и невъзможността да се събират много деца на едно място е причината РУК "Моята България“ за първа година да се провежда изцяло в електронна среда от разстояние. Затова няма да има и церемония по награждаване, а отличията ще бъдат изпратени по куриер“, заяви Емилиян Ялъмов, който за втора поредна година е председател на организационната комисия на конкурса.

В раздел "Фотография“ журито на РУК "Моята България“ повежда Юлиян Недев. Членове са Красимир Делчев и Иван Тонов. И тримата са изявени майстори на обектива, които имат зад гърба си множество самостоятелни изложби и големи награди. Критериите, по които те ще класират фотографиите на учениците са: техническо изпълнение, композиционно решение и художествена стойност.

На 15.02.2021 г. изтече срокът за представяне на творбите и в двата раздела. Протоколите с имената на победителите ще бъдат публикувани на официалната уеб страница на ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна, до 28.02.2021 г.

В ХХ издание на РУК "Моята България“ ще бъдат връчени Специална награда на кмета на град Варна, както и първа, втора и трета награда и поощрения във всеки раздел категория и възрастова група.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).