Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Превръщат "Самодивски сезони" на Искра Урумова в аудио книги
Автор: Пламена Николова 12:55 / 02.11.2021Коментари (0)801
©
Самодивските сезони "Откраднато, обречено, опазено“ се превръщат в аудио книги, като  нашумялата фентъзи история ще стигне до слушателите с гласа на една от най-магнетичните звезди на родното кино и театър Яна Кузова.

Новината бе потвърдена в навечерието на Деня на народните будители - 1 ноември, от Искра Урумова - автор на съвременната приказка, превърнала се в любима за хиляди читатели.

"Предложението на Storytel да създадем аудио вариант на първите три сезона "Откраднато“, "Обречено“ и "Опазено“ много ме зарадва! Това е страхотна възможност историята да стигне до повече хора, особено до такива, които имат различни затруднения в ежедневието – незрящи или с проблеми в придвижването“, споделя авторът.

Историята за самодивата Неда и овчаря Марко се превърна в една от най-обичаните български книги сред почитателите на жанра фентъзи у нас, а през юни на пазара се появи последният четвърти сезон от поредицата – "Орисано“. Съвременният сюжет по атрактивен начин разказва за родните приказни митологични образи и легенди, и води читателите из многобройни кътчета на страната. Книгите се превърнаха във вид пътеводител за своите читатели и провокираха много от тях да посетят местата, в които се развива приключенският сюжет.

"Това, че Яна Кузова ще е гласът на историята за Неда и Марко, е прекрасно! И е поредното чудно стечение на обстоятелствата – приказката започва и завършва на Еньовден, най-вълшебният празник в народния ни календар. И е знаков ден за самата Яна“, разказва Искра Урумова.

Тя посрещна Деня на народните будители в родната си Варна и отбеляза празника с подарък към хората в дома за стари хора "Гергана“ – два комплекта книги от "Самодивски сезони“.

"Сложна е ситуацията с мерките срещу епидемията, настъпва зима. Хората, за които се грижат там, едва ли имат много възможности за излизане извън пределите на дома. Затова искам да им подаря една история, която може да ги разнообрази, да ги развълнува или поне мислено да ги заведе на различни места“, посочва писателката.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: