През цялата нощ булевардите във Варна ще се обработват срещу заледяване

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (11)
15:26 / 04.01.2016
2874
Предстои през цялата нощ булевардите във Варна да се обработват с луга срещу заледяване, без прекъсване, предвид прогнозата за дъжд и сняг, каза за Радио Варна Петър Гърбузов - директор на варненската общинска дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Аспаруховият мост денонощно се пръска с "анти лед", заради металната конструкция. До края на деня днес по тротоарите ще има ръчно разчистване, каза Гърбузов във връзка с това, че варненци започнаха да вървят по пътните платна, които са разчистени, а тротоарите - не. В края на работния ден ще заседава отново оперативният щаб в Община Варна.

Второстепенната улична мрежа във Варна се разчиства там, където може да влязат багери, където не е възможно, поради спрели коли, на този етап не е започнало, коментира още директорът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване". 

Като единичен случай определи Гърбузов сигналът, който получихме в редакцията ни за закъсняла линейка, превозваща болен на хемодиализа в МБАЛ "Св. Анна", поради неразчистени улици в района на "Чаталджа" и т.нар."Червен площад". По думите му още в 4.30 ч. сутринта е започнало разчистването на подходите към учебни заведения, детски градини и болници. 

Към 13.00 ч. движението на колите на градския транспорт е нормализирано. Сутринта автобус с пътници се е поднесъл по заледен участък на ул. "Мир", поради липса на опесъчаване, а друг е заседнал в района на Боровец, който е бил изтеглен от фирмите по снегопочистване, потвърди Петър Гърбузов.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Варна:
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...
Коцев: Варна и Бургас се обединяват в искането си за скоростен пъ...
Шефът на Автогара Варна с подробности, наистина е много модерна
Най-накрая: Вижте новата Автогара Варна
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).