Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
При голям интерес протича традиционният форум "Кариери" в ИУ - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:58 / 27.03.2024Коментари (0)924
©
При голям интерес започна традиционният форум "Кариери“ в Икономически университет – Варна. Той се провежда до 29 март 2024 г. В 12-ото му издание в продължение на 4 дни ще се включат 73 участници (фирми, институции, организации). Висшето училище се стреми да предостави на възпитаниците си среда, която съчетава теоретични знания с практически примери от професионалния сектор. Тази формула за успешно кариерно развитие, изграждане на предприемаческо мислене, социална отговорност и прилагане на меки умения затвърждава устойчивите взаимоотношения между студентите и представителите на бизнеса вече повече от десетилетие.

Форумът беше официално открит от ректора на ИУ – Варна проф. д-р Евгени Станимиров и Елица Виденова – и. д. директор на Център "Кариери, предприемачество и маркетинг“. В обръщението си към участниците проф. Станимиров подчерта, че според него би трябвало в обучението по икономика, администрация, управление, туризъм, информатика и други специалности да има задължителни практически стажове след всяка година, а не чак след като студентите станат трети курс. Според него в закона би трябвало да бъдат заложени и текстове, които да зададат ясно посоката към развитие на балансиран микс между знания и умения, и прагматичност в обучението на младите хора. За целта би следвало бизнесът да бъде по-сериозно ангажиран с академичните среди. "И сега партнираме много добре с бизнеса, но законът налага ограничения само до 10 процента от часовете да са с лектори-предприемачи“, обясни проф. Станимиров.

Официални партньори на първия ден от форум "Кариери“ с направление "Туризъм“ са Варненската туристическа камара и Колежът по туризъм към ИУ – Варна. В него се включиха 18 фирми, а сред гостите на събитието бяха двамата съпредседатели на ВТК Людмила Ненкова и проф. д-р Стоян Маринов.

Гергана Вълкова – експерт професионално/кариерно ориентиране в ЦКПМ, припомни, че форум "Кариери“ цели да събере на едно място фирми, които предлагат работа и/или стаж, от различни браншове и студенти с висока подготовка в областта на икономиката, управлението, информационните технологии и туризма. Реализираните перспективи, ентусиазмът по време на интервю с представител от бизнеса, професионалното отношение на младите хора са част от емоциите, които в периода 26 – 29 март 2024 г. ще изпълнят Студентската улица в академичната сграда на Икономически университет – Варна, ет. 1 по време на четиридневното кариерно събитие.

До 29 март всеки ден от 10:30 ч. на Студентската улица в основната сграда на университета. Днес – 27 март темите са икономика, администрация и управление. На 28 март темите са финанси и счетоводство, а на 29-ти март – информационни тенологии и аутсорсинг.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: